Flašíková chýba na hlasovaniach v kraji, tvrdí SDKÚ-DS

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 11:37 • 2 min
Flašíková chýba na hlasovaniach v kraji, tvrdí SDKÚ-DS

BRATISLAVA - Neúčasť poslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej (Smer-SD) na hlasovaniach v zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) prekračuje 65 percent, preto je jej kandidatúra za predsedníčku kraja prekvapením, tvrdí klub poslancov SDKÚ-DS v zastupiteľstve BSK.

slovakia

left justify in out

„Pred piatkovým zastupiteľstvom sa na pôde regionálneho parlamentu uskutočnilo 513 hlasovaní, z ktorých bola pani poslankyňa Flašíková neprítomná 313-krát, čo je 65,8-percentná neúčasť," uviedol podpredseda BSK Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS).

Podľa Nesrovnala sa jediná europoslankyňa v zastupiteľstve kraja nezapája veľmi do diskusií o europrojektoch alebo do prípravy nového programovacieho obdobia. Aj na poslednom, piatkovom zasadnutí zastupiteľstva "bola pani Flašíková neprítomná, čo je škoda, lebo má určite bohaté skúsenosti z Bruselu, ktoré by nášmu kraju mohli pomôcť,“ dodal Nesrovnal. Kandidatúrou Flašíkovej-Beňovej boli preto na pôde poslaneckého klubu SDKÚ-DS v BSK prekvapení. „Nevieme, z čoho pramení táto jej ambícia, pretože na rokovaniach regionálneho parlamentu sa v posledných rokoch zúčastňuje len veľmi zriedka a to len v jeho úvode,“ uviedol predseda poslaneckého klubu Milan Trstenský. Ešte na začiatku volebného obdobia si poslanci podľa neho stanovili termín rokovania zastupiteľstva na piatok, aby sa na ňom komfortne mohla zúčastňovať aj jediná europoslankyňa v zastupiteľstve kraja. 

"Pre Bratislavský samosprávny kraj som vybavila viac dobrých vecí a aktivít ako celý poslanecký klub SDKÚ-DS," zareagovala na obvinenia klubu Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD). Poslancom z klubu SDKÚ-DS tiež odkázala, nech sa sami pozrú na svoju dochádzku a na dochádzku poslancov za Smer-SD. Na hlasovaní o europrojektoch, ktoré sa konalo na piatkovom zasadnutí zastupiteľstva, sa europoslankyňa podľa svojich slov nezúčastnila, lebo šla na stretnutie s predsedom strany Smer-SD a predsedom vlády Robertom Ficom. "Na konci, keď som sa chcela ospravedlniť pánovi Frešovi, tak tam nebol. Ospravedlnila ma napokon pani poslankyňa Hanulíková," dodala Flašíková-Beňová. Monika Flašíková-Beňová už oznámila svoju kandidatúru vo voľbách na post predsedníčky kraja, jej protivníkom v boji o predsednícke kreslo by mal byť súčasný predseda kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS), ktorého podporu už oznámili strany KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies