Ako dlho ležal mŕtvy chlapček v hniezde záchrany? Lengvarský reaguje na prípad

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 15:32 • 2 min
Ako dlho ležal mŕtvy chlapček v hniezde záchrany? Lengvarský reaguje na prípad

BRATISLAVA - Polícia už začala trestné stíhanie v prípade utorkového nálezu mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave. Stíhanie začala vo veci trestného činu usmrtenia.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) sa zatiaľ nechce vyjadrovať k nálezu mŕtveho novorodenca v bratislavskom hniezde záchrany. S prijatím opatrení, ktoré majú podobným prípadom zabrániť, chce počkať na ďalšie informácie z vyšetrovania. Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii.

 

img

 

„Potrebujem mať najskôr patričné množstvo informácií, aby som opatrenia mohol prijať, a takisto, aby ich prijali všetky nemocnice, kde takéto hniezda záchrany sú,“ povedal minister. Nemyslí si, že za prípad by mal zodpovedať riaditeľ nemocnice. „Ten systém tam bežal dlhé roky a beží aj v iných hniezdach záchrany,“ skonštatoval. K prípadnému vyvodeniu personálnej zodpovednosti iných pracovníkov sa chce vyjadriť až po získaní ďalších informácií.

 

Prečítajte si tiež: V hniezde záchrany našli mŕtve dieťa!

 

Lengvarský sa chce zaujímať aj o podrobnosti fungovania hniezda záchrany. „Musíme prijať také opatrenia, aby sa to už nestalo nikde inde,“ povedal. Dodal, že poslednú kontrolu zariadenia vykonali 13. apríla a vtedy bolo funkčné.

 

 

Podľa portálu noviny.sk našli mŕtve dieťa v utorok dopoludnia. Hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická zdôraznila, že funkčnosť hniezda záchrany pravidelne kontrolujú. Nemenované zdroje pre TV JOJ uviedli, že chlapček ležal v hniezde záchrany niekoľko dní. Po celý čas pritom nefungovali signalizačné zariadenia, ktoré majú hlásiť každý pohyb v inkubátore. 

 

Možno vás zaujme: V Trenčíne označili ukrajinské auto vojnovým symbolom!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies