EURO 2020: UEFA bude riešiť duel Maďarov proti Nemcom

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 21:40 • 2 min
EURO 2020: UEFA bude riešiť duel Maďarov proti Nemcom

MNÍCHOV - Európska futbalová únia (UEFA) detailne preskúma podozrenia z diskriminácie zo strany fanúšikov aj počas posledného súboja Maďarska na futbalových majstrovstvách Európy.

slovakia

left justify in out

Už skôr UEFA avizovala, že si bližšie posvieti na správanie maďarských priaznivcov v budapeštianskych súbojoch Maďarov proti výberom Portugalska (0:3) a Francúzska (1:1), teraz k tomu pridala aj stredajší večerný zápas v Mníchove proti domácim Nemcom (2:2). O čo konkrétne ide, UEFA nešpecifikovala.

 

img

 

Viacero prehreškov 
Agentúra AP však pripomína, že maďarskí priaznivci na zápasoch Eura prezentovali nápisy zamerané proti homosexuálom a na súbojoch v Budapešti opakovane skandovali homofóbne pokriky.

 

V sobotu pred súbojom proti Francúzom tiež organizovali pochod do budapeštianskej arény na znak protestu proti tomu, že futbalisti pred niektorými zápasmi pokľaknú a chcú tým vyjadriť podporu boju za rovnosť.

 

img


Mníchovský magistrát chcel v stredu nasvietiť miestnu Allianz Arenu do dúhových farieb, UEFA však bola proti. Nemci tým chceli protestovať proti aktuálne prijatému zákonu poslancami maďarského parlamentu, ktorý zakazuje zdieľať s maloletými akýkoľvek obsah zobrazujúci homosexualitu alebo zmenu pohlavia. Zákon bol odsúdený ako diskriminácia proti LGBT zo strany skupín pre ľudské práva.

Nemci tak na stredajší zápas prišli s dúhovými vlajkami a počas maďarskej štátnej hymny jeden z priaznivcov vybehol na hraciu plochu a dúhovou vlajkou mával pred sektorom s maďarskými fanúšikmi. Zatiaľ nie je známe, či vyšetrovanie UEFA zahŕňa aj tento incident.

 

img


Maďari na ME skončili v F-skupine na poslednom 4. mieste a turnaj sa pre nich skončil, Budapešť však bude hostiť osemfinálový duel medzi výbermi Holandska a Česka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies