FL: Trnava doma otočila duel proti Zlatým Moravciam

NETKY.SK • 26 September 2015, 07:33 • 2 min
FL: Trnava doma otočila duel proti Zlatým Moravciam

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v piatkovom dueli 11. kola Fortuna ligy doma nad ViOn-om Zlaté Moravce 2:1. Zisk troch bodov zariadil pre domácich v 74. minúte Martin Mikovič.

slovakia

left justify in out

Predohrávka 11. kola sa hrala za stáleho hustého dažďa. Mužstvá sa v prvých minútach len ťažko rozbiehali, čo prekvapilo hlavne domácich, ktorí si za celý prvý polčas vytvorili len dve slušné príležitosti. V 10. minúte strieľal Majtán, jeho pokus obrana hostí zblokovala a o minútu dobrú strelu Haliloviča z viac ako 20-tich metrov vyrazil Ranilovič na roh. Po štvrťhodine hry hosťujúci Perišič namieril z priameho kopu nad bránu, a to bol signál pre Zlatomoravčanov, ktorí sa následne osmelili a začali hrať viac ofenzívne. Aj oni mali dve dobré strelecké príležitosti, no najskôr Školnik vystrelil tesne vedľa ľavej žrde a po uplynutí polhodiny mieril Orávik nad bránu. V ďalšom priebehu sa odvíjala hra medzi šestnástkami s množstvom nepresných prihrávok.

 

Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce 2:1 (0:0)

Góly: 57. Godál (z 11 m), 74. Mikovič - 55. Tawamba (z 11 m). Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Baez, Majtán, Godál, Casado - Glavaš, 4330 divákov

 

 

zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Kamenár - Janečka, Nikolič, Godál (80. Tóth), Čonka - Baez (58. Harba) - Schranz, Halilovič, Casado, Mikovič - Majtán (87. Vojtuš)

ViOn Zlaté Moravce: Ranilovič - Majkič, Tipurič, De Souza, Pintér - Burič (84. Krznarič), Perišič - Orávik, Školnik (88. Ploj), Glavaš (78. Cebara) - Tawamba

 

V druhom dejstve prišlo obo1jstranne k oživeniu hry a gólové príležitosti mali skôr hostia. V 52. minúte po centri Orávika neskóroval Glavač a o minútu nato priamy kop Puriča vytiahol pozorný Kamenár na roh. Po jeho zahraní prišlo ku kontaktu Majtána s De Souzom v šestnástke a hlavný rozhodca nariadil penaltu, ktorú Tawamba premenil - 0:1. O dve minúty na opačnej strane zahral rukou v pokutovom území Tipurič, výhodu pokutového kopu dostali aj domáci a Godál z nej vyrovnal na 1:1. Presne po hodine hry Casado namieril tesne vedľa pravej žrde hosťujúcej brány. Domáci v snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu mali aj ďalšie príležitosti, no najskôr po centri Harbu brankár Ranilovič vytiahol loptu na roh a rovnako nepochodil po strele z uhla Halilovič. V 68. minúte sa opäť vyznamenal brankár ViOn-u, ktorý kryl strelu Majtána z 20-tich metrov. O výsledku rozhodla napokon 74. minúta, po kombinácii domácich pred šestnástkou dostal ideálnu loptu do vnútra pokutového územia Mikovič a krížnou strelou nedal hosťujúcemu brankárovi šancu.

 

Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Teší ma, že sme nadviazali na víťazstvo v Podbrezovej. V prvom polčase sme sa rozohrávali pomalšie, súper sa skoncentroval a nemali sme prakticky žiadnu šancu. V druhom dejstve sa ViOn dostal do vedenia, našťastie sme čoskoro vyrovnali a dali sme aj druhý gól."
 

Libor Fašiang, tréner Z. Moraviec: "Začiatok zápasu bol z našej strany rozpačitý. Neskôr sme sa dostávali k súperovej bráne. Po zmene strán sme sa aj ujali vedenia, žiaľ, domáci skoro vyrovnali a dali aj víťazný gól. S hrou mužstva som spokojný, ideme ďalej."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies