Hlas-SD chce začať liečiť COVID-19. Hovorí o segregácii Slovákov

NETKY.SK • 18 November 2021, 15:35 • 2 min
Hlas-SD chce začať liečiť COVID-19. Hovorí o segregácii Slovákov

BRATISLAVA - Vláda vo štvrtok prijala zmenu v COVID automate a opatreniach na boj s pandémiou. Premiér oznámil zavádzanie lockdownu pre nezaočkovaných, pretože nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia vo všetkých okresoch práve pre nich. Podľa slov premiéra sú momentálne najohrozenejší. K novým obmedzeniam sa začínajú vyjadrovať členovia opozície.

slovakia

left justify in out

Mimoparlamentný Hlas-SD v reakcii na nové opatrenia vyhlásil, že vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov 2 kategórií, keď prijala zavedenie lockdownu pre nezaočkovaných. Strana hovorí o segregácii a dôkaze, že kabinetu nejde o zabránenie šírenia vírusu, ale o nátlak na zaočkovanie sa. "Je nevyhnutné, aby vláda súčasne so zatváraním prevádzok a obmedzovaním ich činnosti oznámila, akým spôsobom a kedy ich odškodní za vzniknuté škody. Doterajšia pomoc ekonomike bola najslabšia v Európskej únii a ešte aj z nej nechala vláda ukradnúť 24 miliónov eur schránkovým firmám," uviedla strana.

 

 

Vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby dosiahol dohodu medzi koaličnými partnermi o univerzálnom odškodňovacom zákone. Apelovala pritom i na vládu, aby prestala podceňovať aj inú formu pomoci pacientom s ochorením COVID-19 a začala chorobu liečiť. "Podávanie niektorých látok preukázateľne znižuje riziko hospitalizácie či ventilácie, napriek tomu stále zbytočne čakajú v skladoch na svoje použitie," dodala s tým, že štát nemôže nechávať chorých ľudí bez akejkoľvek pomoci, až kým neskončia v nemocnici.

 

Prečítajte si tiež: Máme tu lockdown!

 

Premiér dnes vysvetlil, že nový COVID automat zavádzajú pre stabilizovanie kritickej situácie v nemocniciach. Platiť bude od pondelka 22. novembra. Zdôraznil, že pôjde o dočasné riešenie. Očakáva, že to bude trvať 3 týždne. Následne by mohlo byť ďalším krokom uvoľnenie opatrení pre zaočkovaných. 

 

img

 

Počas tlačovej konferencie tiež požiadal opozíciu, aby "neprilievala benzín do horiaceho domu" a skôr sa snažila pomôcť zlepšiť pandemickú situáciu napríklad vyzvaním svojich voličov, aby sa dali zaočkovať. 

 

Možno vás zaujme: V ČR sprísnia opatrenia. "Treba, aby všetci uverili, že COVID zabíja," hovorí Babiš.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona