FL: Trenčín sa odvolá proti uzatvoreniu štadióna

NETKY.SK • 13 Október 2015, 11:40 • 2 min
FL: Trenčín sa odvolá proti uzatvoreniu štadióna

TRENČÍN - Líder najvyššej slovenskej súťaže AS Trenčín podá odvolanie proti verdiktu Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ), ktorá klubu uzatvorila štadión na sobotňajší duel 13. kola Fortuna ligy proti Podbrezovej. Dôvodom boli udalosti z domáceho ligového stretnutia 10. kola proti Žiline (1:4) v stredu 23. septembra.

slovakia

left justify in out

"Čakali sme prísnejší trest než doposiaľ. Rozhodnutie o uzatvorení štadióna je ale vzhľadom na udalosti pre nás neprijateľné a ťažko pochopiteľné. Futbalový klub AS Trenčín nesúhlasí so stanoviskom DK SFZ a podá proti tomuto verdiktu odvolanie. Uzavretie štadióna je najtvrdším trestom, ktorý má DK SFZ k dispozícii. Po tom, ako sa na našom futbalovom štadióne nič podobné doposiaľ nestalo, sme rozčarovaní, že prišlo k nasledovnému rozhodnutiu bez využitia možnosti podmienečného trestu. Verili sme, že zvládnutie vyhrotenej situácie bude pre náš klub poľahčujúcou okolnosťou. Vďaka konaniu usporiadateľskej služby a zástupcov klubu nedošlo k prerasteniu individuálnych konfliktov do nežiadaných rozmerov, prípadne neželanej inzultácii. Stále si myslíme, že trest je vzhľadom na udalosti kontraproduktívny. Ak sa pozrieme na rozhodnutie DK inou optikou, musíme povedať, že potrestaní sú viac fanúšikovia ako samotný klub. Sme si vedomí priestupku, ktorý sa na našom štadióne udial. Ospravedlnili sme sa dotknutým osobám a v našom postoji sme podobné udalosti označili za neakceptovateľné pre náš klub. Hoci občas môže ísť o reakciu na dianie na trávniku alebo tribúnach, nebudeme podobné konanie tolerovať. Veríme, že všetky kroky, ktoré sme podnikli, zmenia pôvodné rozhodnutie DK SFZ. Taktiež veríme, že podobné udalosti sa našom štadióne nebudú opakovať," uvádza sa v stanovisku AS Trenčín na oficiálnej internetovej stránke.

 

Podľa rozhodnutia DK SFZ odohrá úradujúci majster domáci zápas proti ŽP Šport Podbrezová v sobotu 17. októbra o 17.00 h bez prítomnosti fanúšikov a musí prijať organizačno-personálne opatrenia proti "hrubému nešportovému správaniu priaznivcov v domácich stretnutiach, ako aj v dueloch na ihriskách súperov."

 

Diváci vrátane osôb z VIP priestorov sa počas vyhroteného stretnutia 10. kola Fortuna ligy s MŠK Žilina a po jeho skončení dostali do konfliktu s funkcionárom hostí a s asistentom rozhodcu Petrom Bednárom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies