FL: Slovan dal štyri góly v zápase len dva razy - vždy Senici

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 17:10 • 2 min
FL: Slovan dal štyri góly v zápase len dva razy - vždy Senici

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava dokázali zatiaľ dva razy v ročníku 2014/2015 streliť v najvyššej súťaži v jednom zápase štyri góly.

slovakia

left justify in out

Zaujímavé je, že v oboch prípadoch bol súperom "belasých" tím FK Senica. Obidve stretnutia na Pasienkoch sa skončili výsledkom 4:1: bolo tak 15. augusta 2014 v 6. kole ako aj v pondelok 4. mája v rámci 28. kola Fortuna ligy. Hráči bratislavského mužstva sa ostatným presvedčivým triumfom dostali v klasifikácii pred súpera zo Záhoria na 4. miesto, ktoré zaručuje miestenku do Európskej ligy 2015/2016. Päť kôl pred koncom ligovej sezóny má Slovan o dva body viac ako Senica (42, resp. 40).

 

"Presne takéto víťazstvo sme potrebovali. Konečne sme šance premenili a podarilo sa nám skórovať hneď štyrikrát. Doteraz sme často mali veľké príležitosti, ale góly z toho neboli. Teraz sme sa presadili a ukázali sme charakter mužstva, keď sme z 0:1 otočili nepriaznivý stav na 4:1. Môžeme byť spokojní," citovala oficiálna internetová stránka Slovana slová srbského stredopoliara Marka Milinkoviča, ktorý patril medzi najlepších hráčov pondelňajšieho zápasu na Pasienkoch. Domáci futbalisti potešili aj herným prejavom, hrali s ľahkosťou a súperovi, ktorý mal v nohách náročné piatkové finále Slovnaft Cupu v Poprade proti AS Trenčín s frustrujúcou prehrou v jedenástkovom rozstrele, napokon "nasúkali" štyri góly. "Mužstvo potrebuje čas a trpezlivosť, bude sa to zlepšovať. Už naposledy v Košiciach (prehra 1:2, pozn.) sme hrali pekný futbal, s kolektívnym výkonom. Kombinovali sme, ale góly neprišli. Proti Senici sme dali štyri góly a bolo to ešte lepšie. Keď sa bude pracovať, prídu aj výsledky. Ale chce to čas," skonštatoval ďalej 27-ročný špílmacher Slovana Milinkovič, ktorý mal v pondelok na rukáve kapitánsku pásku. 

 

Mužom zápasu na Pasienkoch bol Adam Zreľák. Útočník Slovana strelil dva góly (premiérové v lige na domácom trávniku po zimnom príchode z Ružomberka, pozn.) a asistoval aj na vyrovnávajúci presný zásah Karola Mészárosa. "Som veľmi šťastný, že sa smola už pretrhla a dúfam, že to bude pokračovať len v gólovom duchu. Prvý presný zásah bol trochu šťastnejší, ale som rád, že to tam padlo. Verím, že pridám ešte niekoľko gólov," vyjadril sa pre portál fortunaliga.sk v utorok 21. narodeniny oslavujúci A. Zreľák (nar. 5. mája 1994) a doplnil: "Snažili sme sa o vysoký presing a ísť kolmo dopredu, čo sa nám darilo. Mali sme šance, ešte sme nastrelili dve žŕdky, neuznali nám gól, ale našťastie nám tri body zostali.“ 

 

Nepriaznivé skóre pondelňajšieho duelu vyrovnal krídelník Karol Mészáros. "Sme veľmi radi za tri body. Dokázali sme sa zomknúť a zvíťaziť vo veľmi dôležitom stretnutí, šance na pohárovú Európu sa nechceme vzdať," uviedol 21-ročný Mészáros. K jeho slovám sa pridal kreatívny stredopoliar so šikovnou ľavačkou Marko Milinkovič: "Už pred zápasom so Senicou sme vedeli, že bojujeme s naším priamym konkurentom o postup do Európy. Ešte sa však hrá veľa zápasov a toto víťazstvo nemusí nič znamenať. Momentálne je však pre nás vzpruhou a veľkou radosťou." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies