FL: Ružomberok zatiaľ nenapĺňa predstavy, Ďubek sebakritický

NETKY.SK • 11 August 2015, 18:37 • 2 min
FL: Ružomberok zatiaľ nenapĺňa predstavy, Ďubek sebakritický

RUŽOMBEROK - Letnými príchodmi skúsených hráčov Martina Jakubka, Tomáša Ďubeka i Petra Masla (pribudli aj Michal Faško, Anatol Cheptine z Moldavska a "čerstvo" aj brankár Darko Tofiloski, pozn.) sa predpokladalo, že posilnený slovenský futbalový klub MFK Ružomberok po minuloročnom 7. mieste bude v tejto fortunaligovej sezóne 2015/2016 mútiť vody na najvrchnejších priečkach tabuľky.

slovakia

left justify in out

Mužstvo však pod vedením skúseného trénera Ivana Galáda získalo v doterajších troch vystúpeniach iba jediný bod za nerozhodný výsledok v 2. kole v Senici proti FK (1:1). Hráči Ružomberka ťahali za kratší koniec na úvod doma proti nováčikovi zo Skalice (1:3) i naposledy v nedeľu na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava (1:2), domáci duel 3. kola Fortuna ligy Ružomberok - Trnava odložila Únia ligových klubov pre virózu v tíme Spartaka. V súčasnosti napriek nerovnakému počtu zápasov jednotlivých mužstiev patrí klubu spod Čebraťa až 10. miesto v klasifikácii s jediným bodom a skóre 3:6.


"Niekde robíme chybu, keď v treťom zápase vedieme 1:0 a nezvíťazíme. Zošák netrafil prázdnu bránu, to bol rozhodujúci moment. Od niektorých hráčov očakávam na trávniku oveľa viac," vyjadril sa po stretnutí so Slovanom tréner MFK Ružomberok a bývalý kouč slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád. Jedným z ťahúňov mužstva má byť "navrátilec" Tomáš Ďubek, ktorý po dvanástich rokoch v ružomberskom kolektíve strávil uplynulú sezónu v českom prvoligovom klube Slovan Liberec, anabáza u západných susedov mu však nevyšla podľa predstáv. Po letnom návrate do známeho prostredia 28-ročný stredopoliar zatiaľ nenapĺňa ružomberské predstavy. "Viem, že teraz nie som v takej forme, v akej som býval. Moja výkonnosť sa nedá porovnať s časmi, keď som bol v reprezentácii alebo keď som odchádzal z Ružomberka," citovala internetová stránka fortunaliga.sk slová zvolenského rodáka Tomáša Ďubeka, ktorý sebakriticky doplnil: "Domáca súťaž však má vyššiu úroveň, kluby zlákali do mužstiev zaujímavé mená. Verím, že sa v nej budem postupne zlepšovať. Momentálne, žiaľ, na reprezentačný dres nemôžem ani pomyslieť." Ďubek má na konte jeden štart v najcennejšom drese, vtedajší tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp mu dali príležitosť 7. júna 2013 vo Vaduze proti Lichtenštajnsku (1:1) v kvalifikácii MS 2014.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies