Fitch potvrdil rating spoločnosti Whirlpool

NETKY.SK • 4 November 2015, 11:10 • 2 min
Fitch potvrdil rating spoločnosti Whirlpool

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila hodnotenie úverovej spoľahlivosti americkej spoločnosti Whirlpool Corp vrátane jej emisného ratingu (IDR) na stupni BBB so stabilným výhľadom. Agentúra uviedla, že rating firmy odzrkadľuje jej postavenie najväčšieho výrobcu domácich spotrebičov na svete s vedúcou pozíciou na trhu v mnohých regiónoch.

slovakia

left justify in out

"Stabilný výhľad zohľadňuje slušnú pozíciu spoločnosti v oblasti likvidity," uviedla agentúra Fitch a dodala, že tržby firmy sa zvýšili z úrovne zhruba 10 mld. USD v roku 2000 na takmer 20 mld. USD v roku 2014. Očakáva sa pritom, že v tomto roku tržby Whirlpoolu prekročia hranicu 21 mld. USD. Fitch poznamenala, že firma mala k 30. septembru 2015 hotovosť v objeme 698 mil. USD a krátkodobý výhľad globálneho dopytu po spotrebičoch zostáva relatívne stabilný.


Whirlpool Corporation podniká na Slovensku prostredníctvom firmy Whirlpool Europe, ktorá je 100-percentným vlastníkom podniku Whirlpool Slovakia, spol. s r. o. vyrábajúceho automatické práčky vo svojej popradskej fabrike.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies