Firma GlaxoSmithKline potvrdila prepúšťanie v USA

NETKY.SK • 4 December 2014, 10:14 • 2 min
Firma GlaxoSmithKline potvrdila prepúšťanie v USA

LONDÝN - Spoločnosť GlaxoSmithKline (GSK) v stredu potvrdila, že v USA zruší niekoľko stoviek pracovných miest v oblasti obchodu a podobný počet pracovníkov farmaceutická firma prepustí aj v oblasti výskumu. Spoločnosť totiž reštrukturalizuje svoju činnosť na svojom najrozsiahlejšom trhu.

slovakia

left justify in out

"Toto je významný program, ktorý vyústi do straty niekoľkých stoviek zamestnancov v oblasti obchodu a podobného počtu v oblasti výskumu a vývoja,“ uviedla spoločnosť GSK vo svojom stanovisku. Britská farmaceutická firma svoj úsporný program avizovala v októbri. Počas troch rokov by mal spoločnosti priniesť úsporu vo výške 1 mld. britských libier (GBP) ročne. 

 

Správy o možnom prepúšťaní firmy v USA sa objavili už počas uplynulého víkendu. Hovorca spoločnosti vtedy uviedol, že cieľom úsporného programu je zlepšiť činnosť spoločnosti, vytvoriť menšiu a viac zacielenú organizáciu s nižšími nákladmi. "Každá podnikateľská jednotka v súčasnosti rozhoduje o tom, ako zareaguje na túto výzvu,“ uviedla spoločnosť vo svojom stanovisku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies