Firma Fromax plánuje pri Nitre areál na výrobu zemiakových lupienkov

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Firma Fromax plánuje pri Nitre areál na výrobu zemiakových lupienkov

BRATISLAVA - Spoločnosť Fromax Čechynce, s.r.o., plánuje pri Nitre vybudovať areál na výrobu zemiakových lupienkov, a to v odhadovanom náklade 4 milióny eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA). Užívateľom bude Fromax, s.r.o.

 

"Predmetom zámeru je výstavba halového objektu pre sklad zemiakov, pre výrobu a skladovanie zemiakových lupienkov a prislúchajúcej samostatne stojacej administratívnej budovy," uviedla spoločnosť v zámere.

 

Výroba sa plánuje v závode po plnom zabehnutí v dvojzmennej prevádzke. Uvažuje sa, že na jednej pracovnej zmene bude pracovať 12 ľudí vo výrobe a štyria, respektíve dvaja pracovníci, v administratíve.

 

Areál navrhovanej investície sa nachádza, respektíve bude situovaný v extraviláne obce Čechynce, v jej severovýchodnej časti, približne 500 metrov od najbližšej zástavby a v tesnej blízkosti Vinohradskej cesty, smerom na susednú obec Golianovo, z ktorej bude posudzovaný areál dopravne dostupný.

 

Predpokladaným začiatkom výstavby je jún 2018 (po právoplatnosti stavebného povolenia). Ukončenie výstavby sa predpokladá v auguste 2022 (po kolaudácii stavby). Fromax, s.r.o., sa podľa údajov uvedených v zámere venuje pestovaniu vlastných zemiakov už dve desaťročia, avšak zemiaky začala spoločnosť krájať a smažiť len nedávno.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies