Fínsko chce pre vlny utečencov sprísniť kontroly na hraniciach so Švédskom

NETKY.SK • 14 September 2015, 20:01 • 2 min
Fínsko chce pre vlny utečencov sprísniť kontroly na hraniciach so Švédskom

HELSINKI - Predstavitelia fínskej vlády dnes uviedli, že sa chystajú sprísniť kontroly na svojich hraniciach so Švédskom, keďže do krajiny stadiaľ denne prichádzajú stovky utečencov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Fínsko sa zároveň chystá otvoriť viaceré prijímacie centrá pre utečencov na severe svojho územia, najmä pozdĺž zmienených hraníc so Švédskom. Fínske úrady uviedli, že do krajiny len v priebehu minulého týždňa dorazilo približne 1700 migrantov. Mnohí z nich sa do Fínska dostali vlakmi zo Švédska, pričom pri takomto prechode nemuseli absolvovať nijakú kontrolu totožnosti.


Fínsky minister vnútra Petteri Orpo opísal vzniknutú situáciu ako "neobyčajne ťažkú", keďže do krajiny sa takto dostalo mnoho neregistrovaných migrantov, ktorí z riedko obývaného Laponska pokračovali vlakmi či autobusmi ďalej na juh.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies