Finále Euro 2020 na Wembley? Je to súčasť smelého plánu hostiť turnaj po celom kontinente

NETKY.SK • 3 September 2012, 10:43 • 2 min
Finále Euro 2020 na Wembley? Je to súčasť smelého plánu hostiť turnaj po celom kontinente

Finále Euro 2020 na Wembley? Je to súčasť smelého plánu hostiť turnaj po celom kontinente - Futbal NYON – Podľa radikálneho plánu Michela Platiniho hostiť turnaj Euro 2020 v 12 rôznych krajinách, by sa finále mohlo konať v Londýne na Wembley Stadium.

slovakia

left justify in out

imgNYON – Podľa radikálneho plánu Michela Platiniho hostiť turnaj Euro 2020 v 12 rôznych krajinách, by sa finále mohlo konať v Londýne na Wembley Stadium. Ambiciózny plán je myšlienkou prezidenta UEFA a v decembri bude predložený delegátom. UEFA chce vytvoriť akýsi "Finálový týždeň",  v ktorom by sa odohrali semifinále a finále v jednom meste.
Podľa anglického Sunday Mirror je Londýn jedným z hlavných uchádzačov mať tú česť.

Favoritom na usporiadanie finále v roku 2020 bolo Turecko, ale ich kandidatúra sa stretla s problémami kvôli ich túžbe usporiadať v Istanbule olympijské hry v rovnakom roku.
Ďalšími krajinami, ktoré formálne deklarovali svoj záujem hostiť turnaj Euro 2020, sú Škótsko, Wales a Írsko.

Platini v lete povedal: "Táto záležitosť bude prejednaná s najväčšou vážnosťou. O turnaji 2020 budeme viesť rozsiahle rozhovory a prediskutujeme klady aj zápory. Je to nápad, z ktorého som nadšený. Z finančného hľadiska to bude oveľa jednoduchšie. Nebudeme čakať na rozhodnutie, či Turecko dostane olympiádu alebo nie. To pre nás znamená časový problém. Máme ďalších kandidátov. Každý má možnosť hostiť turnaj. Je jednoduchšie ísť z Londýna do Paríža alebo Berlína ako z Cardiffu do Gdansku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies