FILM Bol žoldnierom. Stal sa legendárnym bojovníkom, ktorého nikto nedokázal poraziť

NETKY.SK • 30 Júl 2022, 14:00 • 2 min
FILM Bol žoldnierom. Stal sa legendárnym  bojovníkom, ktorého nikto nedokázal poraziť

Film Jan Žižka rozpráva príbeh o zrode najslávnejšieho vojvodcu českých zemí a jedného zo siedmich, nikdy neporazených, bojovníkov v histórii.

slovakia

left justify in out

Na konci 14. storočia sužuje Krajiny českej koruny tyrania a násilie. Jana Žižku a skupinu jeho žoldnierov najmú na ochranu kráľovho zástupcu. Jan preukáže skvelé strategické a bojové schopnosti. Následne je poverený službou samotnému kráľovi Václavovi IV. 

 

img

 

V skutočnosti však krajine vládne Jindřich z Rožmberka, najbohatší veľmož kráľovstva. Jan dostane delikátnu úlohu: uniesť Rožmberkovu snúbenicu Kateřinu. Tým sa však zaplieta do vysokej politiky. Od tej chvíle nemá na výber. Musí bojovať. Janove žoldnierske hodnoty sa otriasajú v základoch. Vášeň, vina, túžba a pomsta sa stávajú hnacou silou jeho boja za spravodlivosť a rovnosť pre obyčajných ľudí. Zrodí sa bojovník, ktorý bude bojovať za všetko, v čo verí.

 

img

 

Za týmto českým filmom stojí skúsený Petr Jákl ako producent, spoluautor scenára (s Petrom Bokom) a režisér. Úlohy Jana Husa sa zhostil Ben Foster, uvidímeaj Michaela Caina, z českej scény zase Karla Rodena, Jana Budařa, Marka Vašuta či Bena Cristovaa. 

 

img

 

Film bude mať premiéru 8. 9. a trailer si môžete pozrieť tu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies