Obvinenie voči Dušanovi K. naďalej trvá, Žilinka ho nezrušil ani po preskúmaní celého prípadu

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 15:50 • 2 min
Obvinenie voči Dušanovi K. naďalej trvá, Žilinka ho nezrušil ani po preskúmaní celého prípadu

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka nevyhovel návrhu obvineného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K., ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia o vznesení obvinenia z októbra 2020 v spojení s uznesením prokuratúry o zamietnutí jeho sťažnosti z januára 2021.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, Žilinka po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní.

 

img

 

Dospel totiž k záveru, že v aktuálnom štádiu trestného konania zistené skutočnosti dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného Dušana K.

 

Ten je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku a pokračovací zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

 

img

 

Spolupráca so zločineckými skupinami 
Dušan K. je pre obvinenia z viacerých trestných činov momentálne väzobne stíhaný. Podľa orgánov činných v trestnom konaní spolupracoval so zločineckou skupinou takáčovcov ako aj so skupinou okolo Norberta B. a obvinených policajných funkcionárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona