Filipínska armáda usmrtila na juhu krajiny 54 islamských militantov

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 13:57 • 2 min
Filipínska armáda usmrtila na juhu krajiny 54 islamských militantov

MANILA - Až 54 islamských militantov usmrtila filipínska armáda od minulého štvrtka v intenzívnych bojoch v provincii Lanao del Sur na juhu Filipín. Zabití boli aj dvaja filipínski vojaci a deväť ďalších utrpelo zranenia. S odvolaním sa na vyhlásenia tamojšej armády o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Filipínska armáda uviedla, že rozsiahla vojenská operácia proti militantom, ktorých označila za bojovníkov z teroristickej organizácie Maute, sa začala minulý štvrtok a boje v oblasti ešte stále pokračujú. V rámci tejto operácie spustila armáda na pozície extrémistov aj delostreleckú paľbu a uskutočnila viacero náletov.


Členovia skupiny Maute vykonali v minulosti viacero popráv odrezaním hlavy - zjavne inšpirovaných extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS). Vo februári títo militanti, ktorí sa podľa filipínskych úradov obliekajú do čiernych odevov so symbolom IS, zaútočili na vojenskú základňu v meste Butig v provincii Lanao del Sur. Po útoku nasledovali niekoľkodňové boje, v ktorých zahynulo dovedna 24 militantov a šesť vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies