Figeľ žiada premiéra Fica, aby žalobu pre kvóty nepodával

NETKY.SK • 25 September 2015, 12:43 • 2 min
Figeľ žiada premiéra Fica, aby žalobu pre kvóty nepodával

BRATISLAVA - Predseda KDH Ján Figeľ žiada premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby pre povinné kvóty nepodával žalobu. Nič totiž podľa neho nevyrieši a Slovensku to len poškodí.

slovakia

left justify in out

"Žaloba nemá šancu na úspech. Zúži manévrovacie schopnosti Slovenska, veci nepomôže a poškodí Slovensku. Apeloval by som, aby si to s ňou premiér rozmyslel," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Figeľ.

 

Zároveň sa ohradil voči premiérovým vyjadreniam na adresu opozície. "Obvinil KDH a aj iné opozičné strany, že otočilo pri téme kvót, že zmenilo názor a že je farizejské. Ostro sa ohradzujem voči týmto klamstvám," vyhlásil.

 

Pripomenul, že KDH opakovane odmietlo kvóty, v čom sa zhodlo aj so Smerom-SD. "Ale nesúhlasíme s podaním žaloby," zdôraznil Figeľ, podľa ktorého je farizejom Fico a nie KDH. Pýta sa, či je farizejské aj Poľsko, keď zmenilo názor, alebo Česi, keď nejdú cestou žaloby.

 

Šéf KDH zopakoval, že premiérove kroky vedú Slovensko do izolácie a nerobia mu dobré meno. Figeľ to považuje za nesprávne aj v súvislosti s blížiacim sa slovenským predsedníctvom v Rade EÚ. "Je to vážny moment pred naším predsedníctvom. Nie je to dobrá vizitka," skonštatoval Figeľ.

 

Fico vo štvrtok (24.9.) povedal, že KDH a zoskupenie OĽaNO-NOVA sa prihlásili k rešpektovaniu povinných kvót na prerozdelenie utečencov a k ich realizácii na území Slovenska. Reagoval tak na kritiku opozície, ktorej sa nepozdáva, že Slovensko podá žalobu v súvislosti s prijatím povinných kvót. Premiér pripomenul, že opozícia spolu so Smerom-SD hlasovala v parlamente za odmietnutie povinných kvót. Teraz však podľa neho prezliekli kabát. Fico trvá na tom, že v boji proti povinným kvótam musíme byť dôslední.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies