FIFA odmietla udeliť Barcelone prestupovú výnimku

NETKY.SK • 9 December 2014, 17:58 • 2 min
FIFA odmietla udeliť Barcelone prestupovú výnimku

MADRID - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) neudelí špeciálne povolenie FC Barcelona, aby mohol klub získať ďalšieho obrancu po zranení Thomasa Vermaelena. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Barcelona sa snažila nájsť východisko v pravidlách španielskej federácie, hoci čelí od FIFA ročnému embargu na prestupy. To by malo nadobudnúť platnosť v januári, v decembri sa však jej odvolaním bude zaoberať Športový arbitrážny súd. Federácia v pondelok informovala katalánsky veľkoklub, že jej disciplinárna komisia neudelí výnimku na podpis nového hráča mimo oficiálneho prestupového obdobia. 
     

Klub sa snažil získať náhradu za Vermaelena, ktorý absolvoval operáciu zadného stehenného svalu a na trávnikoch sa neobjaví približne štyri mesiace. Podľa pravidiel Španielskej futbalovej federácie môže klub získať hráča bez platnej profesionálnej zmluvy bez toho, aby musel čakať na januárové prestupové okno.
       

Vermaelen stále čaká na svoj súťažný debut v drese Barcelony, hoci je v klube už od leta. Z Arsenalu prišiel za 15 miliónov eur a podpísal päťročný kontrakt. Od zranenia na futbalových MS ale neodohral ani jeden súťažný zápas. V uplynulej sezóne mu zdravotné problémy dovolili za Arsenal nastúpiť iba na 14 duelov. Fanúšikovia už vo viacerých anketách označili jeho príchod za najhorší prestup v histórii klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies