Fico: Za úspech by sme považovali obhájenie súčasných piatich mandátov v EP

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 12:43 • 2 min
Fico: Za úspech by sme považovali obhájenie súčasných piatich mandátov v EP

BRATISLAVA - Predsedníctvo Smeru-SD oficiálne odsúhlasilo kandidátnu listinu strany vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) na čele s podpredsedom Európskej komisie (EK), eurokomisárom Marošom Šefčovičom.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol predseda strany Robert Fico, za úspech by považovali obhájenie súčasných piatich miest europoslancov.
      

"Možno je škoda, že sa takto spojili dva volebné akty. Môžeme mať pocit, že je význam volieb do EP prekrývaný vnútropolitickými udalosťami," poznamenal líder Smeru-SD na margo prekrývania prezidentských a európskych volieb.
      

"Dohodli sme sa na tom, že pristúpime k voľbám do EP úplne po novom. Nebudeme hovoriť o únii teoreticky," povedal Šefčovič, ktorý chce v kampani odprezentovať všetkých kandidátov Smeru-SD s ich konkrétnymi programami pod heslom Silné Slovensko v Európskej únii.
      

Lídrom na kandidačnej listine Smeru-SD vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude eurokomisár Šefčovič, dvojkou bude súčasná europoslankyňa Monika Flašíková Beňová, z tretieho miesta bude kandidovať europoslankyňa Monika Smolková, za ňou jej kolegovia z EP Vladimír Maňka, Boris Zala a Katarína Neveďalová. Na siedmom mieste figuruje poradkyňa podpredsedu EK Gabriela Kečkéšová, nasledovaná podpredsedom Žilinského samosprávneho kraja Jozefom Štrbom, riaditeľom Ľubovnianskej nemocnice Petrom Bizovským, Alexandrom Bačíkom, Jánom Hrubým, Martinom Nemkym a Boženou Kováčovou.

 

Zala sa podľa vlastných slov teší na volebný zápas a je presvedčený, že by strana mala v eurovoľbách dosiahnuť dobrý výsledok. "Myslím si, že sme tam ľudia kvalifikovaní, ktorí rozumejú práci v Európskom parlamente. V EP je to tak, že kto tam nie je aspoň dva, tri alebo štyrikrát, tak nie je dostatočne kvalifikovaný a hlavne nemá to silné zázemie a tú autoritu," uviedol pre TASR Zala.
      

"Samozrejme budem sa snažiť tú dôveru, ktorú mi politická strana Smer znova dala, nejakým spôsobom sa jej zhostiť. To znamená byť znova zvolená do Európskeho parlamentu," reagovala Neveďalová.
      

Tretie voľby do EP sa na Slovensku uskutočnia 24. mája. Voliči si budú vyberať tak ako doteraz - 13 europoslancov. Za Smer-SD sú tam v súčasnosti Monika Flašíková Beňová, Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Boris Zala a Vladimír Maňka. Predseda Smeru-SD Robert Fico chce, aby strana obhájila výsledky posledných volieb, teda získala aspoň päť poslaneckých mandátov v EP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies