Rodičia prvákov dostanú 100-eurový príspevok na nákup školských potrieb

NETKY.SK • 25 Jún 2019, 18:02 • 2 min
Rodičia prvákov dostanú 100-eurový príspevok na nákup školských potrieb

BRATISLAVA - Rodičia detí, ktoré nastúpia do prvého ročníka základných škôl, budú v októbri dostávať príspevok 100 eur na nákup školských potrieb.

slovakia

left justify in out

Pôjde o jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa o 100 eur za mesiac, v ktorom dieťa prvýkrát nastúpilo do prvého ročníka základnej školy.

 

Septembrový zvýšený prídavok na dieťa príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny vyplatí rodičom prvákov v polovici októbra. Vyplýva to z novely zákona o prídavku na dieťa od poslancov Národnej rady za stranu Smer-SD, nezaradenej poslankyne Aleny Bašistovej a poslankyne za SNS Magdalény Kuciaňovej, ktorú schválil parlament.

 

img


Prídavok na dieťa zvýšený o 100 eur rodičia prvákov základných škôl dostanú prvý raz automaticky v októbri tohto roka, a to na približne 59 tisíc detí. V tomto roku si novela zákona zo štátneho rozpočtu vyžiada 6,2 milióna eur, z toho 5,9 milióna eur pôjde na výplatu zvýšeného prídavku na dieťa a 300 tisíc eur bude stáť nevyhnutná úprava informačných systémov.

 

Na výplatu prídavkov na deti štát pritom vlani vynaložil 307 miliónov eur. Odhadované celkové výdavky na 100-eurové zvýšenie prídavku na dieťa pre rodičov prvákov tak predstavujú z tejto sumy necelé dve percentá.

 

Údaje o deťoch, ktoré nastúpili do prvého ročníka základnej školy na území Slovenska, budú úrady práce, sociálnych vecí a rodiny čerpať z centrálneho registra žiakov, do ktorého je škola povinná zapísať údaje do konca septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies