Fico tvrdí, že referendum o jadre zatiaľ nie je potrebné, no nevylučuje ho

NETKY.SK • 11 September 2017, 08:12 • 2 min
Fico tvrdí, že referendum o jadre zatiaľ nie je potrebné, no nevylučuje ho

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fico zatiaľ nemá v pláne zorganizovať referendum o tom, či má byť Slovensko v silnejšom alebo slabšom jadre EÚ, teda či má byť súčasťou hlbšej integrácie.

slovakia

left justify in out

Možnosť zorganizovať referendum však nevylučuje. Premiér sa netají tým, že integrácia Slovenska do jadra Únie je jeho prioritou. Referendum nepovažuje za potrebné, no vylúčiť ho nemôže. "Ja to nevylučujem, ale nemyslím si, že by to bolo v tomto okamihu potrebné urobiť," uviedol premiér vo včerajšej diskusnej relácii na TA3.

 

Silnejšie jadro je premiérovou prioritou, ktorá je nesmierne dôležitá pre budúcnosť Slovenska. Chce byť pritom, keď sa bude užšia integrácia formovať a taktiež chce byť pritom, keď sa budú prijímať dôležité rozhodnutia. "Bez akýchkoľvek ťažkostí budeme od samého začiatku vedieť, čo všetko to so sebou prináša," opísal Fico. Slovensko ide podľa premiéra aj svojou vlastnou cestou a napríklad chce na domácej pôde diskutovať o slovenskom pilieri sociálnych práv. "Prečo by napríklad minimálna mzda nemohla byť zakotvená v Ústave SR? Veď je to tak dôležitý inštrument," zdôraznil.

 

Chce teda podľa vlastných slov hovoriť o témach, ktoré by mohli posunúť slovenský sociálny systém dopredu. Ide napríklad o zvyšovanie príplatkov za nočnú prácu či diskusiu o príplatkoch za prácu v sobotu a v nedeľu.

 

"Možno sa poďme baviť, ako budeme reagovať na zásadné klimatické zmeny, ku ktorým prichádza," dodal predseda vlády. Nemožno sa už podľa neho ďalej pozerať na to, že vonku je 36 stupňov a ľudia pracujú na stavbách. "To nikde v Európe takto nie je," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies