FICO: Smer-SD podporí manželstvo v ústave, aj keď KDH podporuje Kisku

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 14:52 • 2 min
FICO: Smer-SD podporí manželstvo v ústave, aj keď KDH podporuje Kisku

BRATISLAVA - Smer-SD a KDH sa vo februári dohodli na doplnení slovenskej ústavy o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy.

slovakia

left justify in out

Smer-SD podporí návrh ústavného zakotvenia manželstva, aj keď KDH nepodporilo Roberta Fica v druhom kole prezidentských volieb. Ako povedal Fico dnes na tlačovej besede, Smer-SD má záujem o prijatie takéhoto návrhu ústavného zákona. Fico však kritizoval KDH, že sa rozhodlo podporiť v druhom kole Kisku. Podľa Fica KDH hazarduje. "Keď vidíme, čo urobilo KDH, keď je preukázateľné, že Kiska mal vzťahy so scientologickou cirkvou, čo je potom účelom súboja pravice,“ opýtal sa.

 

Smer-SD a KDH sa vo februári dohodli na doplnení slovenskej ústavy o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy, ktorý Slovenská republika všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Zároveň sa dohodli na podpore ústavných zmien, ktoré sa týkajú justície. 

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a neúspešný uchádzač o post hlavy štátu Pavol Hrušovský sú pripravení podporiť v druhom kole prezidentských volieb Andreja Kisku. 

 

Očakávajú však, že Kiska bude podporovať a osvojí si viaceré ich programové ciele, napríklad ukotvenie definície manželstva do ústavy, zlepšenie stavu slovenskej justície na ústavnej úrovni či zrušenie Mečiarových amnestií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies