Fico sa dnes sa zúčastní na summite predsedov vlád V4

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 09:19 • 2 min
Fico sa dnes sa zúčastní na summite predsedov vlád V4

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico dnes odletí na summit predsedov vlád Visegrádskej štvorky, ktorý sa koná v Prahe.

slovakia

left justify in out

Česká republika je od 1. júla 2015 do 30. júna 2016 predsedníckou krajinou V4. Predsednícka krajina v súlade so zaužívanými pravidlami visegrádskej spolupráce organizuje minimálne dve oficiálne schôdzky na úrovni predsedov vlád.

 

Na dnešnom stretnutí predsedovia vlád krajín V4 zhodnotia plnenie ročného programu predsedníctva Českej republiky vo V4. Ďalším bodom programu bude informácia o prioritách poľského predsedníctva, ktoré Varšava preberá od 1. júla do 30. júna 2017, pričom prítomní predsedovia vlád krajín V4 by mali formálne schváliť program predsedníctva Poľskej republiky. V rámci programu summitu premiéri vystúpia aj na konferencii "Pražský európsky summit", ktorá sa bude konať v Prahe. Ďalšími témami rokovania predsedov vlád krajín V4 budú aktuálne európske otázky a iné zahraničnopolitické témy.


Predseda vlády sa okrem premiérov krajín V4 stretne aj s českým kolegom Bohuslavom Sobotkom na bilaterálnom rokovaní.


Dnešná zahraničná cesta premiéra je druhou od jeho operácie srdca. V stredu 1. júna bol Fico spolu s členmi vlády v Bruseli, kde kabinet rokoval s Európskou komisiou v súvislosti s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie. Fico mal pôvodne po vymenovaní za predsedu vlády naplánovanú svoju prvú zahraničnú cestu podľa tradície do Prahy a následne aj do ďalších krajín V4, tieto cesty však musel zrušiť pre hospitalizáciu pre problémy so srdcom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies