Fico rozdáva naďalej: Ooslal milión eur na zimný štadión aj do Piešťan

NETKY.SK • 15 Január 2014, 13:27 • 2 min
Fico rozdáva naďalej: Ooslal milión eur na zimný štadión aj do Piešťan

PIEŠŤANY - Robert Fico poskytol milión eur z rozpočtovej rezervy predsedu vlády na výstavbu novej tréningovej haly Národného hokejového centra v Piešťanoch. Mesto musí halu postaviť do konca roka 2015, potom ju najmenej desať rokov bude zadarmo poskytovať pre potreby reprezentačných hokejových družstiev.

slovakia

left justify in out

Primátor Piešťan Remo Cicutto zatiaľ nevie, koľko bude nová hala stáť. Rozpočet mesta na tento rok neráta so žiadnou spoluúčasťou samosprávy na tomto projekte. Cicutto tvrdí, že urobí všetko pre to, aby sa samospráva nemusela na financovaní podieľať. Niektorým výdavkom, ako je prekládka inžinierskych sietí alebo vybudovanie parkoviska, sa však nevyhne. Projektovú dokumentáciu zabezpečuje ako svoj vklad miestny hokejový klub ŠHK 37.

Mesto Piešťany sa v zmluve so Slovenským hokejovým zväzom zaviazalo poskytnúť každoročne tisíc hodín ľadovej plochy pre potreby hokejových reprezentácií mužov a žien všetkých vekových kategórií zadarmo. "Prevádzkové náklady budú, samozrejme, určitou záťažou, ale budeme ich optimalizovať tak, aby boli čo najnižšie,“ povedal primátor Cicutto pre agentúru SITA. Tréningová hala má slúžiť predovšetkým pre potreby projektu reprezentačného družstva SR 20 a SR 18.

Miliónová dotácia z rozpočtovej rezervy predsedu vlády na výstavbu tréningovej hokejovej haly sa ušla aj mestu Levoča a na rekonštrukciu zimného štadióna mestu Banská Bystrica. Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík už predsedu vlády Roberta Fica vyzval, aby ako prezidentský kandidát nechal finančnú rezervu predsedu vlády na pokoji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies