Fico: Pre ceny plynu som pripravený nechať sa odvolávať každý týždeň

NETKY.SK • 19 September 2013, 15:22 • 2 min
Fico: Pre ceny plynu som pripravený nechať sa odvolávať každý týždeň

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico je pripravený nechať sa odvolávať každý týždeň, ak ide o ceny plynu pre domácnosti.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes novinárom po schôdzi, na ktorej mu opozícia navrhla vysloviť nedôveru, na budúci rok nebudú zvýšené ceny plynu pre domácnosti, ale ak by bola opozícia pri moci, zvýšila by sa táto cena až o 30 percent.

Opoziční poslanci podali návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi v NR SR pred týždňom v piatok. O ich návrhu sa rokovalo od utorka. Podľa Fica ak by bol schválený, znamenalo by to pád vlády, čo aj opozícia sledovala. Opozícia podľa neho nastolila jednoduchú tému, ako sa budú vyvíjať ceny plynu v najbližších rokoch, neposkytla však alternatívu, ako zachovať nízke ceny plynu pre domácnosti. SR ako aj ďalšie krajiny eurozóny sa nachádzajú podľa Fica v období krízy a preto sa nedajú prudšie zdvíhať dôchodky, ani platy vo verejnej správe. „Preto vláda chce brániť domácnosti pred zvyšovaním cien energií. Cena plynu vždy prudko stúpala, keď vládli pravicové strany. My plníme záväzok, že sa budeme za ceny energií biť od rána do večera,“ vyhlásil Fico. Zároveň dodal, že matka SPP nie je stratový podnik, ako tvrdí opozícia, pretože podľa neho má na konci roka pozitívny hospodársky výsledok. 

Ak by úvodné vystúpenie Daniela Lipšica na 24. schôdzi bolo konštruktívne, schôdza by podľa Fica normálne pokračovala. „On dourážal viacerých ministrov,“ povedal s tým, že naznačil tón schôdze. „Žiadny právny predpis neukladá vláde sedieť v sále. Boli to dve noci nadávok a hystérie,“ konštatoval. Podľa neho Lipšic vo vystúpeniach povedal mnoho vecí, ktoré nesedia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies