Fico pôjde do Bruselu: Summit sa bude znovu venovať hlavne migrácii

NETKY.SK • 14 Október 2015, 11:22 • 2 min
Fico pôjde do Bruselu: Summit sa bude znovu venovať hlavne migrácii

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa vo štvrtok 15. októbra a v piatok 16. októbra zúčastní na zasadnutí Európskej rady v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Hlavnou témou rokovania by mala byť migrácia. Summit nadviaže na mimoriadne zasadnutie lídrov EÚ, ktoré bolo 23. septembra, a Komisia predstavila balík opatrení "s cieľom znížiť dopady aktuálnej migračnej krízy a efektívne sa zamerať na riešenie jej príčin a dôsledkov". Cestu premiéra do Bruselu dnes schválila vláda.


Na októbrovom zasadnutí by mali lídri vyhodnotiť, ako sa prijaté opatrenia dodržiavajú. Taktiež zhodnotia výsledky konferencie o západobalkánskej migračnej ceste, ktorá sa uskutočnila 8. októbra a stav príprav na summit EÚ a afrických krajín naplánovaný na 11. až 12. novembra. Lídri členských štátov EÚ podľa materiálu zosumarizujú aj doterajšiu diskusiu k správe piatich predsedov o hospodárskej a menovej únii a debatovať budú aj o zotrvaní Spojeného kráľovstva v EÚ, keďže britský premiér David Cameron už predložil svoje plány týkajúce sa referenda o zotrvaní v Únii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies