FOTO Fico na dnešné rokovanie vlády prišiel peši, niektorí ministri prišli vláčikom

NETKY.SK • 17 September 2014, 12:19 • 2 min
FOTO Fico na dnešné rokovanie vlády prišiel peši, niektorí ministri prišli vláčikom

BRATISLAVA – Členovia vlády sa aj tento rok rozhodli podporiť Európsky týždeň mobility a na dnešné rokovanie neprišli na autách ako zvyčajne.

slovakia

left justify in out

Premiér Robert Fico dorazil na schôdzu peši, podobne aj minister spravodlivosti Tomáš Borec, šéf našej diplomacie Miroslav Lajčák, minister kultúry Marek Maďarič a šéf rezortu dopravy Ján Počiatek.

 

"Som veľmi rád, že keď sa prejdem pešo, ľudia majú svoje starosti a radosti, tak sa s nimi snažia nejako podeliť, ale čo ma veľmi teší, nevnímam nejakú agresivitu alebo niečo podobné," opísal svoje pocity predseda vlády po príchode do úradu vlády. Minister vnútra Robert Kaliňák a minister životného prostredia Peter Žiga prišli na elektromobiloch. "Je to zelené, ekologické a vydrží to 120 km," zhodnotil Kaliňák. Zvyšok vládneho kabinetu sa na rokovanie dopravil vyhliadkovým autíčkom Prešporáčik s plynovým pohonom. 

 

Kampaň Európsky týždeň mobility je každoročne v čase od 16. do 22. septembra a jej cieľom je zvýšiť povedomie obyvateľov o alternatívnych spôsoboch dopravy a zabrániť narastajúcemu znečisteniu životného prostredia v mestách. Každý ročník Európskeho týždňa mobility je zameraný na špecifickú ústrednú tému viažucu sa k udržateľnej mobilite, tohtoročnou témou je "Naše ulice, naša voľba". Jej cieľom je podnietiť u ľudí záujem vytvárať mestá také, v akých by chceli žiť. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies