Ferrari povzbudené dojmami z nového aerotunela

NETKY.SK • 6 November 2013, 17:26 • 2 min
Ferrari povzbudené dojmami z nového aerotunela

MARANELLO - Vynovený aerodynamický tunel dodáva talianskej stajni Ferrari v motoristickej formule 1 potrebnú sebadôveru. Tím z Maranella musel odstaviť zariadenie na konci minulej sezóny pre problémy s koreláciou a zatiaľ používal aerotunel Toyoty v Kolíne nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že Ferrari je len v počiatočných fázach hodnotenia výkonu zlepšeného tunela, šéfinžinier Pat Fry je so situáciou spokojný. "Momentálne sa využíva na sto percent, 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Normálna vec. Istotne sme urobili niekoľko rozumných zlepšení. Čas napovie, či sme presne tam, kde by sme chceli byť. Prvé náznaky sú dobré," povedal Fry pre portál Autosport.

Od novej sezóny nastanú v efjednotke výrazné zmeny, od osemvalcových motorov s objemom 2,4 litra sa prejde k 1,6-litrovým šesťvalcom s turbom. Fry nepochybuje, že rovnako dôležitý zostane aj vývoj v oblasti aerodynamiky, a preto bude hrať tunel Ferrari kľúčovú úlohu. "Aerodynamika bude stále dominantným faktorom. Budeme sa venovať motorom o čosi viac ako predtým. Predovšetkým, ak chcete správne vkročiť do šampionátu," dodal Fry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies