Taliansko stojí na strane Ukrajiny, napriek tvrdeniam Berlusconiho

NETKY.SK • 15 Február 2023, 14:05 • 2 min
Taliansko stojí na strane Ukrajiny, napriek tvrdeniam Berlusconiho

Rím - Taliansky vicepremiér a minister zahraničných vecí Antonio Tajani v stredu opakovane ubezpečil, že Taliansko stojí na strane Ukrajiny v jej boji voči ruskej invázii. Uviedol to v reakcii na nedávne výroky expremiéra Silvia Berlusconiho.

slovakia

left justify in out

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi obvinil ukrajinského prezidenta z ruskej invázie, čím sa opäť dostal do rozporu s podporou Kyjeva premiérkou Giorgiou Meloniovou.

 

Berlusconi, ktorého strana je súčasťou Meloniho pravicovej koaličnej vlády, je dlhoročným priateľom a spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina. Povedal, že vojna na Ukrajine "by sa nikdy nestala", keby Volodymyr Zelenskyj "prestal útočiť na dve autonómne republiky Donbas".

 

Berlusconi povedal, že Zelenského správanie hodnotí "veľmi, veľmi negatívne." Kritizoval aj Meloniho za stretnutie so Zelenským a novinárom v nedeľu povedal, že keby bol premiérom, neurobil by to isté.

Berlusconi vo svojich najnovších poznámkach uviedol, že americký prezident Joe Biden by mohol pomôcť ukončiť boje tým, že ponúkne Zelenskému bilióny v dolároch na obnovu fondov, podobne ako Marshallov plán, ktorý obnovil Európu po druhej svetovej vojne. "Len niečo také presvedčí tohto pána, aby súhlasil s prímerím," povedal Berlusconi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies