VIDEO: Prebieha vyšetrovanie úmrtia Slováka, ktorý zomrel v Belgicku. Jeho smrť pobúrila ľudí na Slovensku

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 09:24 • 2 min
VIDEO: Prebieha vyšetrovanie úmrtia Slováka, ktorý zomrel v Belgicku. Jeho smrť pobúrila ľudí na Slovensku

Slovák mal zomrieť po zákroku belgickej polície, pri tom, čo mu policajt 16 minút tlačil na hrudník a policajtka nad ním hajlovala.

slovakia

left justify in out

Smrť Slováka Jozefa Chovanca pobúrila ľudí na Slovensku. Vyšetrovanie dnes prebieha obvyklým spôsobom. Generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku o tom listom 19. marca informoval belgický generálny prokurátor pri odvolacom súde v meste Mons. Mierne mešká vypracovanie lekárskeho znaleckého posudku kolégiom súdnych znalcov, ktoré však urgovala vyšetrujúca sudkyňa. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

„Súčasná pandemická situácia neumožňuje vykonanie plánovanej rekonštrukcie skutku, a to pre obmedzenie zhromažďovania väčšieho počtu osôb. Vyšetrujúca sudkyňa a štátny zástupca sa v tejto súvislosti obrátili na experta virológa, aby sa vyjadril k podmienkam uskutočniteľnosti spomínaného úkonu,“ komentuje Dalibor Skladan.

 

 Na palube lietadla sa mal správať násilne, sotil do letušky, lebo si nemohol sadnúť na ním zvolené sedadlo. Kapitán lietadla tak odmietol vzlietnuť, kým nezasiahla privolaná letisková polícia. Spravodajský portál Sme.sk priniesol vlani v auguste informáciu o záberoch z letiska v belgickom Charleroi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies