Fedor podporil vznik vládnej koalície aj pre protischránkový zákon

NETKY.SK • 7 September 2016, 16:55 • 2 min
Fedor podporil vznik vládnej koalície aj pre protischránkový zákon

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Martin Fedor (Most-Híd) tvrdí, že protischránkový zákon je jedným z dôvodov, prečo podporil vznik koalície.

slovakia

left justify in out

„Práve tento typ zákona napĺňa očakávania, pre ktoré som podporil vznik vlády po voľbách v roku 2016. Ide o prelomovú legislatívu, ktorá popri zákone o slobodnom prístupe k informáciám a povinnom zverejňovaní zmlúv zabráni odlievaniu verejných zdrojov do schránkových firiem s pochybným pozadím,“ povedal dnes Fedor pre agentúru SITA.


Podľa Fedora sa úroveň transparentnosti, verejného dohľadu a vymožiteľnosti práva na Slovensku po prijatí tohto zákona zvýši. „Považujem za pozitívne, že tento zákon odkrýva tých, kto zo schránkovej firmy reálne profitujú a zaručuje verejnú kontrolu. Týka sa všetkých oblastí narábania s verejnými prostriedkami, nielen verejného obstarávania. Obsahuje takisto reálne nástroje na vymáhateľnosť v prípade pochybností,“ konštatoval.


Protischránkový zákon upravuje pre firmy povinnosť zaregistrovať sa v registri partnerov verejného sektora. Okrem toho sú firmy povinné zverejniť vlastnícku štruktúru až na úroveň konečného užívateľa výhod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies