Federerov výsledkový marazmus pokračuje aj v Gstaade

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 09:31 • 2 min
Federerov výsledkový marazmus pokračuje aj v Gstaade

GSTAAD - Výsledkový marazmus niekdajšieho lídra svetového rebríčka tenistov Rogera Federera pokračuje aj v jeho rodnom Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný veterán nasadený ako prvý prehral vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Crédit Agricole Suisse Open v Gstaade (antuka, celková dotácia 467 800 eur) s nenasadeným Nemcom Danielom Brandsom, 55. v počítačovom poradí, 3:6, 4:6. 

"Je to pre mňa výnimočné víťazstvo. Hral som na sto percent. Nemal som nejakú špeciálnu taktiku. Snažil som sa zostať psychicky silný a chcel som odohrať fiftín za fiftínom," povedal Brands. 

Federer predtým dvakrát za necelý mesiac nestačil na súpera mimo Top 100 renkingu. Na antukovom podujatí v Hamburgu podľahol v semifinále dvojhry argentínskemu kvalifikantovi Federicovi Delbonisovi. Ešte 26. júna v 2. kole Wimbledonu ho vyradil Ukrajinec Sergij Stachovskij, vtedy 116. v systéme Entry. 

"Mal som vážne problémy s chrbtom, minulý týždeň v Hamburgu som si musel dať protizápalové lieky," uviedol Federer, ktorý zatiaľ nevie, či bude štartovať na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. "Bolo to pre mňa dnes naozaj ťažké pohybovať sa na kurte. Podrobím sa liečbe a uvidíme, ako to dopadne," dodal Švajčiar. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies