Denisa Saková: Ak pôjde Norbert Bödör opätovne do väzby, bude to hanba pre Slovensko

NETKY.SK • 14 Január 2022, 09:10 • 2 min
Denisa Saková: Ak pôjde Norbert Bödör opätovne do väzby, bude to hanba pre Slovensko

BRATISLAVA - Opozičná poslankyňa Denisa Saková povedala v diskusnej relácii televízie Joj Na hrane, že Bödörova opätovná väzba by bola hanbou Slovenska. V žiadnej inej krajine Európskej únie totiž podľa nej nie je možné „reťazenie" väzobných stíhaní.

slovakia

left justify in out

„Toto Európsky súd pre ľudské práva jasne povedal, že je to neprípustné," povedala Saková s tým, že na Slovensku sa táto praktika napriek tomu toleruje. Navyše je podľa bývalej ministerky vnútra prípad údajného úplatku pre bývalého šéfa finančnej polície Bernarda Slobodníka v rámci kauzy Judáš známy už dlhšie, preto malo byť Norbertovi B. prípadné obvinenie vznesené bezodkladne. „Táto akcia mi pripadá taká trošku narýchlo, nejaká nepripravená. Neviem, čo to celé má znamenať, " povedala na margo opätovného zadržania Norberta Bödöra.

 

img

 

Prečítajte si: Smer-SD a Hlas-SD reagovali na prepustenie Norberta Bödöra. Čo je za tým?

Podľa ministra vnútra Romana Mikulca nebol o prepustení stíhaného podnikateľa informovaný ani vyšetrovateľ, ani dozorový prokurátor. Doplnil ale, že k samotnému prípadu nemá detailné informácie, preto sa mu o tom ťažko hovorí. „My sme dokonca nemali dnes ani to rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktoré hovorilo o tom prepustení," doplnil minister. Dodal, že predpokladá, že orgány činné v trestnom konaní riešia takéto situácie tak, ako im to ukladá zákon.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala Norberta Bödöra!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona