Čína začala s ostrou streľbou v blízkosti Taiwanu!

NETKY.SK • 3 August 2022, 10:23 • 2 min
Čína začala s ostrou streľbou v blízkosti Taiwanu!

TCHAJ - PEJ - Taiwanské ministerstvo obrany v stredu uviedlo, že vojenské cvičenia, ktoré Čína vykonáva v reakcii na návštevu predsedníčky Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiovej na Taiwane, narušujú teritoriálne vody ostrova.

slovakia

left justify in out

Cvičenie čínskej armády je podľa Tchaj-peja „pokusom ohroziť dôležité prístavy a mestské oblasti ostrova a jednostranne narušiť regionálny mier a stabilitu." Taiwanské ministerstvo obrany dodalo, že tento krok nepomôže medzinárodnému obrazu Číny.

 

Už predtým taiwanské úrady upozornili, že plánované čínske vojenské cvičenia s ostrou streľbou v okolí Taiwanu ohrozujú kľúčové prístavy a mestské oblasti ostrova. Niektoré oblasti čínskych cvičení zasahujú do taiwanských teritoriálnych vôd. Ide o iracionálny krok, ktorý spochybňuje medzinárodný poriadok," povedal hovorca ministerstva obrany na tlačovej konferencii.


 Zo sveta: Americký ekonóm Jeffrey Sachs: Rusko nie je možné poraziť sankciami, hrozí nám tretia svetová vojna
    
Čínske ministerstvo obchodu oznámilo v súvislosti návšetovou Pelosiovej aj odvetné hospodárske opatrenia: uviedlo, že pozastaví vývoz prírodného piesku na Taiwan. Piesok je pritom kľúčovou zložkou pri výrobe polovodičov – jedného z hlavných vývozných artiklov ostrova. Ostrovné úrady kritizovali Peking aj krátko po tom, ako Čína v utorok v reakcii na Pelosiovej prílet na ostrov vyslala do do vzdušnej identifikačnej zóny protivzdušnej obrany (ADIZ) Taiwanu svojich 21 vojenských lietadiel.

 

Z domova: Ján Budaj reaguje na posledný útok medveďa: Psy útočia na ľudí častejšie a horším spôsobom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies