Federer zdolal Pouilleho a zaokrúhlil počet víťazných granslamových duelov na 350

NETKY.SK • 7 Júl 2019, 14:44 • 2 min
Federer zdolal Pouilleho a zaokrúhlil počet víťazných granslamových duelov na 350

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Roger Federer mohol sláviť po sobotňajšom triumfe v 3. kole dvojhry vo Wimbledone, v ktorom ho nezastavil Francúz Lucas Pouille, malé jubileum.

slovakia

left justify in out

Víťazstvo 7:5, 6:2, 7:6 (4) nad semifinalistom Australian Open 2019 bolo jeho už 350. v kariére na grandslamových podujatiach. Nikto ich v doterajšej histórii nenazbieral viac ako Federer, ktorý je zároveň prvým mužov v open ére so 17. účasťou v 4. kole Wimbledonu. V tejto štatistike predstihol Jimmyho Connorsa.

Kľúčový moment zápasu Federer - Pouille prišiel za stavu 5:5 v prvom sete, keď sa Francúz dostal k brejkbalu. Keby ho premenil, mohol ísť podávať na víťazstvo v sete. Favorit však dvoma smečmi odvrátil hrozbu a potom získal ďalších šesť gemov. "Som rád, že dokážem stupňovať úroveň mojej hry. Predviedol som skvelú sériu gemov po zisku prvého setu. Tešia ma takéto momenty v mojich zápasoch," poznamenal Federer. Pouille v treťom sete síce odvrátil mečbal v dvanástom geme a vynútil si tajbrejk, v ktorom mal vývoj pod kontrolou jeho švajčiarsky súper.

Federer mal na konte 39 víťazných úderov a len 14 nevynútených chýb. "Som rád, že mi to takto ide ďalej. Myslím si, že sme s Lucasom odohrali dobrý zápas. Samozrejme, dúfam, že na to aby ma niekto zastavil, bude potrebovať mimoriadny výkon," uviedol osemnásobný wimbledonský šampión. Jeho ďalším vyzývateľom, s ktorým bude bojovať o miestenku do štvrťfinále, bude 17. nasadený Talian Matteo Berrettini, víťaz nedávneho turnaja Mercedes Cup na tráve v Stuttgarte. Ten v päťsetovej dráme vyradil Diega Schwartzmana z Argentíny.

Švajčiar nikdy predtým nehral s Berrettinim, ktorý od lanského Wimbledonu poskočil z 81. na 20. miesto v rebríčku ATP. V roku 2019 vyhral 12 z 13 duelov na tráve, predtým mal na tomto povrchu negatívnu bilanciu 1:3.

Berrettini pripustil, že keď bol mladší, patril medzi fanúšikov Federera. To však prestalo platiť, keď sa s ním ocitol v rovnakej časti pavúka. "Nepoznám ho veľmi dobre, čo robí situáciu trochu zložitejšou. Videl som ho hrať v Halle, samozrejme, registroval som aj jeho úspešné vystúpenie v Stuttgarte. Dúfam, že po maratóne v predchádzajúcom kole mu už nezostane energia. Ale nie, som si istý, že stihne zregenerovať. Je mladý. Som presvedčený, že v pondelok to bude náročný duel," dodal Federer.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona