REPORTÁŽ Jano Baláž oslavoval sedemdesiatku a Netky boli v zákulisí megakoncertu!

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 17:00 • 2 min
REPORTÁŽ Jano Baláž oslavoval sedemdesiatku a Netky boli v zákulisí megakoncertu!

Skladateľovi, gitaristovi a členovi skupiny Elán prišli narodeninám do Incheba Expo Arény zaspievať hviezdni gratulanti Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Olympic, Pepa Vojtek, Mária Čírová či Sagvan Tofi. Pozrite si reportáž a exkluzívne rozhovory z backstagu!

slovakia

left justify in out

 

 

 

Na megakoncerte zaznelo 20 skladieb, ktoré čerstvý sedemdesiatnik zložil počas svojej vyše 40-ročnej hudobnej kariéry.

 

„Narodeninový koncert vnímam tak, že som asi v živote niečo dosiahol a že sa to mnohým ľuďom aj páči. Bolo to veľmi príjemné, bol som dojatý. Vek je niečo, čo popri mne ide a ja sa snažím ísť proti tomu,“ prezradil Ján Baláž.

 

img

 

Akciu odštartovala skladba Intrák v podaní dvojice Noga, Skrúcaný, Modlitbu pre dva hlasy zaspieval Robo Opatovský, ďalšími boli hity Van Goghovo ucho v podaní Juraja Zaujeca a Bosorku zaspieval Lukáš Adamec. Zagratulovať prišli aj Mária Čírová s piesňou Ulica, Mirka Gális Partlová so skladbou Zabudnuté, Martina Šindlerová zaspievala Amnestiu na neveru a Marta Jandová si vybrala Sestričku z Kramárov.

 

img

 

„Poznáme sa, pretože sme z rovnakej brandže, ale najmä vďaka otcovi. Pretože Elán a Olympic sú také legendárne kapely. Teraz, keď som Jána videla na javisku, tak je úplne ako môj otec. Je to starší pán, ale keď je na pódiu, tak to ´rozfofruje´ a je vidieť, že ho to baví a že to miluje. Vybrala som si pesničku Sestrička z Kramárov, pretože je to skvelá rocková pecka,“ neskrývala radosť Marta Jandová.

 

Skupina Gioia zaspievala skladbu Cesta stromu, Marián Grexa Maškarné pleso a Ingrid Kalmanová Rockovanie. Dárius Kočí predviedol pieseň Zaľúbil sa chlapec a kapela Ventil SK venovala Jánovi Balážovi skladbu Musíš prísť. Sagvan Tofi s hitom Dávej, ber zodvihol všetkých zo stoličiek a roztancoval celú Inchebu. Ďalšia česká hviezda Pepa Vojtek zaspieval skladbu od Leonarda Cohena.

 

img

 

„S Jankom sa poznáme a tykáme si, za čo som veľmi rád. Na pódiách s Elánom sme sa veľmi nestretávali, pretože sme boli obe kapely hlavní lídri festivalu, čiže sme sa vždy minuli. O to viac som rád, že sme sa teraz zišli na jednom pódiu  a že môžem vystupovať na jeho narodeninovom koncerte. Vybral som si skladbu Hallelujah, pretože mám rešpekt pred slovenčinou,“ s úsmevom konštatoval Pepa Vojtek, líder skupiny Kabát.  

 

Hit Od Tatier k Dunaju odpálil na pódiu Jaro Gažo. Líder Elánu Jožo Ráž venoval kamarátovi pieseň Neviem byť sám a Vašo Patejdl zasa hit Zanedbaný sex.

 

img

 

„Želám mu veľa zdravia, to je všetko, čo potrebuje a má. Za naším úspechom je poctivá muzika a texty," povedal Jožo Ráž.

 

Legendárny Olympic si pre oslávenca pripravil zmes hitov, takže Incheba si zatancovala na Želvu aj Dej mi víc své lásky.

 

img

 

„Pripravili sme zmes piesní a verím, že sme mu urobili radosť. My to myslíme srdečne, je to veľká hviezda slovenskej populárnej hudby a je strašne slávny aj v Česku. Samozrejme aj s celým Elánom, hoci, ako sa zdá, dnes už nehrajú. Ja mu teda odkazujem, aby to zasa ´rozjeli´,“ vyzval Jána Baláža líder Olympicu Petr Janda.

 

img

 

Na záver sa predstavila sedmička gitaristov Henry Tóth, Michal Bugala, Juraj Zaujec, Adam Mičinec, Juraj Burian, Peci Uherčík a jubilant Ján Baláž. Na pódiu sa potom stretli všetci účinkujúci a publikum ich odmenilo dlhým standing ovations.

 

Mohlo by vás zaujímať: Richard Müller si k jubileu venoval výstavu fotografií, Netky boli na vernisáži v bratislavskej Umelke!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona