Federer víťazom turnaja v Cincinnati, Djokovičovi uštedril "kanára"

NETKY.SK • 20 August 2012, 06:48 • 2 min
Federer víťazom turnaja v Cincinnati, Djokovičovi uštedril "kanára"

Federer víťazom turnaja v Cincinnati, Djokovičovi uštedril "kanára"

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal víťazom turnaja ATP v Cincinnati (dotácia 3,2 milióna dolárov), keď v nedeľňajšom finále ako prvý nasadený zdolal turnajovú dvojku Srba Novaka Djokoviča v dvoch setoch za 79 minút 6:0 a 7:6.
      Dvaja najvyššie postavení hráči súčasného svetového rebríčka sa vo vzájomnom súboji o titul stretli po siedmy raz v kariére, dosiaľ bola ich bilancia vyrovnaná. Federer získal v poradí 76. titul na okruhu ATP (z toho 17 grandslamov), pričom v Cincinnati triumfoval rekordný piaty raz v kariére. Prekonal tak Švéda Matsa Wilandera, ktorý na turnaji v Ohio dosiahol štyri prvenstvá.
      Tridsaťjedenročná svetová jednotka v súboji s Djokovičom nečelila ani jednému brejkbalu a v zápase sa naopak zaskvela ôsmimi esami a 28 víťaznými údermi. "Bolo to dlhé leto. Prechod z trávy na tvrdý povrch nie je jednoduchou záležitosťou, podmienky sú však rovnaké pre každého. Som veľmi rád, že som zvládol tento ťažký zápas. Bol to pre mňa skvelý týždeň," netajil radosť wimbledonský šampión a strieborný medailista z OH v Londýne.
      Menej dôvodov na spokojnosť už mal Djokovič, ktorému nevyšiel predovšetkým prvý set. V ňom mu Federer uštedril v priebehu 23 minút "kanára". "Predviedol som príšerný prvý set, súper výborne podával a pri mojom podaní ma dokázal zatlačiť. Urobil som veľa dvojchýb a jednoducho nenašiel svoj rytmus. V druhom sete sa to zlepšilo, ten bol myslím celkom vyrovnaný. Svoje šance som nevyužil, Roger si preto výhru zaslúžil," priznal Djokovič.

      dvojhra - finále:
      Roger Federer (1-Švaj.) - Novak Djokovič (2-Srb.) 6:0, 7:6 (7)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies