Obvinený šéf Tiposu odstúpil z funkcie!

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 11:46 • 2 min
Obvinený šéf Tiposu odstúpil z funkcie!

BRATISLAVA - Generálny riaditeľ štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marek Kaňka po jeho obvinení Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti odstúpil z funkcie.

slovakia

left justify in out

Kaňka je presvedčený, že vyšetrovanie potvrdí jeho nevinu, no nechce dopustiť zneužívanie situácie politikmi. Kaňka o svojej rezignácii informoval v stredu v tlačovom vyhlásení.

 

img

Eduard Heger (vľavo) a Marek Kaňka

 

„Aj keď obvinenie voči mojej osobe považujem za absurdné a som presvedčený, že spravodlivé konanie orgánov činných v trestnom konaní potvrdí moju nevinu, rozhodol som sa odstúpiť z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti TIPOS, nakoľko nechcem dopustiť znevažovanie mimoriadnych úspechov, ktoré sa nám v Tipose za ostatné roky podarili,“ uviedol Kaňka.

 

Šéf Tiposu vníma politickú rovinu svojej funkcie a jej zneužívanie v tejto téme. Kaňka zdôraznil, že k tomuto kroku pristúpil aj napriek tomu, že obvinenie nijako nesúvisí s jeho pôsobením v lotériovej spoločnosti.

 

img

 

Šéfa Tiposu obvinila NAKA spolu s ďalšími 24 osobami a 6 firmami pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti vo štvrtok 9. júna. Kaňka sa chce v nasledujúcich dňoch sústrediť na svoju rodinu, na očistenie svojho mena a na ochranu svojho podnikania. „Už na začiatku podnikania sme si s rodinou a kolegami sľúbili, že budeme vždy konať čestne a v súlade so zákonom. Toho sme sa vždy držali a držať sa aj ďalej budeme. A som presvedčený, že očistenie môjho mena takéto konanie dokáže,“ dodal.

 

Prečítajte si tiež: V kauze Kuciak vypočujú člena gangu zo Serede! Peter Tóth nepríde, mal problém



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies