Federer je pred Brisbane neuveriteľne vyhecovaný

NETKY.SK • 3 Január 2015, 15:28 • 2 min
Federer je pred Brisbane neuveriteľne vyhecovaný

BRISBANE - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa už budúci týždeň v austrálskom Brisbane môže stať tretím hráčom v tzv. otvorenej ére s aspoň 1000 zápasovými úspechmi vo dvojhre na hlavnej profesionálnej úrovni.

slovakia

left justify in out

Na to, aby sa pridal k Američanovi Jimmymu Conorsovi (1253) a Čechovi Ivanovi Lendlovi (1071), potrebuje získať titul.

 

"Rád by som sa na tomto podujatí presadil. Vlani som od toho nebol ďaleko a zažil som vydarený týždeň. Vždy ma teší dobytie trofeje v dejisku, v ktorom sa mi to predtým nepodarilo. Som neuveriteľne vyhecovaný. Turnaj má naozaj dobrú zostavu s množstvom nádejných hráčov," povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) 33-ročný druhý muž renkingu Federer, držiteľ 73 singlových primátov. V "pavúku" figurujú napríklad Japonec Kei Nišikori, Kanaďan Milos Raonic či Bulhar Grigor Dimitrov, ale aj Slovák Martin Kližan.

 

Grandslamový rekordér Federer minulý rok v Queensland Tennis Centre prehral vo finále s iným niekdajším lídrom svetového rebríčka, domácim rovesníkom Lleytonom Hewitoom. Teraz má v 1. kole voľno a v osemfinále ho vyzve niektorý z kvalifikantov alebo austrálsky držiteľ voľnej karty John Millman.

Zverenec Stefana Edberga a Severina Lüthiho Federer sa v novembri výrazne podieľal na historickom triumfe Švajčiarov vo finále Davisovho pohára na antuke v Lille proti Francúzom (3:1). S rokom 2014 bol spokojný, hoci nie bez výhrad: "Celkovo to pre mňa bola výborná sezóna. Počínal som si konzistentne a predvádzal som pozitívny, ofenzívny tenis - presne taký, aký som chcel. Dodal som si niekoľko šancí na grandslamovej úrovni. Chcem však na nej zájsť ešte ďalej, pretože byť blízko k úspechu mi nestačí." Bazilejský rodák bol minulý rok vo finále Wimbledonu a v semifinále Australian Open aj US Open.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies