Federation cup: Slovenky Kučová, Čepelová i Šramková rátajú s Talianskom

NETKY.SK • 22 Január 2017, 19:22 • 2 min
Federation cup: Slovenky Kučová, Čepelová i Šramková rátajú s Talianskom

BRATISLAVA - Kristína Kučová, Jana Čepelová aj Rebecca Šramková, na 80., 102. a 120. mieste v rebríčku WTA tri momentálne najlepšie slovenské tenistky vo dvojhre pri oznámenej absencii šestky hodnotenia Dominiky Cibulkovej, bez výnimky majú v pláne svoj štart proti domácim Taliankam 11. - 12. apríla na antuke v hale vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien, ak sa dostanú do nominácie. Všetky tri to v nedeľu potvrdili pre agentúru SITA.

slovakia

left justify in out

"Kapitán už ma oslovil, pôjdem," prezradila K. Kučová. "Áno, rátam s Fed Cupom," uviedla Jana Čepelová. "Áno, jasné, rátam," pridala sa možná debutantka Šramková.

Slovenky v tejto sezóne MS tímov ITF ešte budú hrať 22. - 23. apríla: podľa výsledku z Talianska absolvujú buď play-off o elitnú osmičku ročníka 2018, alebo baráž o II. svetovú skupinu. Cibulková v sobotu prostredníctvom tlačovej služby národného zväzu STZ predznamenala vynechanie celého fedcupového ročníka:

 

"Vzhľadom na náročnosť turnajového programu v tomto roku som sa rozhodla sústrediť na svoj individuálny program. V ňom by som chcela urobiť maximum pre prípravu na turnaje, ktoré nasledujú aj po fedcupových zápasoch. Preto som sa rozhodla, že vynechám Pohár federácie v mojom tohtoročnom kalendári. Teším sa na príležitosť reprezentovať Slovensko v budúcom roku."

Cibulkovej osobný kouč a zároveň kapitán fedcupového tímu SR Matej Lipták prípadne môže zvoliť aj 167. Magdalénu Rybárikovú, ktorá však naposledy hrala 3. júla v debli na Wimbledone, odvtedy podstúpila dve operácie: najprv zápästia nedominantnej ľavej ruky (júl) a potom pravého kolena (august).

 

Do úvahy ďalej prichádzajú 224. Viktória Kužmová, 244. národná fedcupová rekordérka s veľkými skúsenosťami vrátane deblových Daniela Hantuchová a 268. Karolína Schmiedlová, niekdajšia 26. hráčka hodnotenia. Uzávierka oficiálnych predbežných nominácií bude v stredu 1. februára. V každom kádri potom môžu pred žrebom programu (10. februára) nastať dve zmeny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona