Federálneho prokurátora Nismana zavraždili, ukázali testy

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 07:03 • 2 min
Federálneho prokurátora Nismana zavraždili, ukázali testy

BUENOS AIRES - Nezávislé forenzné testy vykonané na tele argentínskeho federálneho prokurátora Alberta Nismana naznačujú, že išlo o vraždu. Informovala o tom jeho bývalá žena.

slovakia

left justify in out

Nismana našli mŕtveho v jeho dome v Buenos Aires len niekoľko dní po tom, čo obvinil prezidentku Cristinu Kirchnerovú zo snáh o zakrytie údajnej zodpovednosti Iránu za útok v roku 1994. "Nezomrel náhodou. Nespáchal samovraždu. Zavraždili ho," uviedla Nismanova bývalá žena a zároveň federálna sudkyňa Sandra Arroyová Salgadová na tlačovej konferencii. Bližšie detaily o tom, ako zomrel, však neposkytla. Správu vypracoval podľa jej údajov tím expertov na základe autopsie a existujúcich forenzných dôkazov.


Prokurátor vyšetroval bombový útok na židovské centrum v Buenos Aires z roku 1994, pri ktorom zahynulo 85 ľudí. Išlo o najhorší teroristický útok v histórii krajiny. V tejto súvislosti zverejnil 300-stranovú správu, podľa ktorej sa prezidentka a minister zahraničia Héctor Timerman snaží očistiť Iráncov podozrivých z útoku s cieľom dosiahnuť potrebnú obchodnú dohodu medzi Argentínou a Teheránom. Päťdesiatdvaročného otca dvoch detí objavili v kúpeľni jeho domu 18. januára, pričom pri ňom ležala zbraň. Stalo sa tak len niekoľko hodín predtým, ako mal Kongresu objasniť svoje podozrenia, ktoré prezidentka aj minister odmietajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies