FC Barcelona po siedmy raz európskym šampiónom

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 08:04 • 2 min
FC Barcelona po siedmy raz európskym šampiónom

FC Barcelona po siedmy raz európskym šampiónom

slovakia

left justify in out

img

Barcelona ovládla cez víkend športovú Európu. Ani nie 24 hodín po triumfe futbalistov katalánskeho veľkoklubu sa novými európskymi šampiónmi stali aj ich kolegovia hádzanári FC Barcelona Borges. V nedeľňajšom finále záverečného turnaja Ligy majstrov v nemeckom Kolíne nad Rýnom zdolal rekordný európsky šampión konkurenčný španielsky tím BM Renovalia Ciudad Real 27:24, po siedmy raz zasadol na klubový trón starého kontinentu a navyše zinkasoval aj prémiu 250.000 eur.
Vo Final Four si "blaugranas" najskôr poradili v sobotňajšom semifinále s nemeckým prekvapujúcim účastníkom záverečných bojov z Rhein Neckar Löwen 30:28 a v španielskom derby vo finále o ich celkovom triumfe rozhodol predovšetkým fantastický výkon brankára Daniela Šariča z Bosny a Hercegoviny, ktorý k početným zákrokom pridal aj gól cez celé ihrisko do Hombradosovej bránky.
V dueli o 3. miesto si podľa očakávania čerstvý nemecký šampión HSV Hamburg poradili s Rhein Neckar Löwen 33:31. Všetky štyri duely sa hrali pred vypredaným dvadsaťtisícovým hľadiskom Lanxess Areny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies