FBI má ďalší cieľ svojho záujmu, tentoraz si posvieti na pôvodcu brexitu

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 09:43 • 2 min
FBI má ďalší cieľ svojho záujmu, tentoraz si posvieti na pôvodcu brexitu

WASHINGTON – Americká tajná služba sa začala zaujímať o kľúčovú postavu britského referenda v ktorom sa rozhodlo o odchode Veľkej Británie z EÚ. Je ním Nigel Faragea.

slovakia

left justify in out

Práve on zohral v referende významnú úlohu ako líder strany United Kingdom Idenpendence Party (UKIP). Politik považuje tieto kroky zo strany FBI za absurdné.

 

Farage nečelí žiadnemu obvineniu, nie je podozrivý a nie je ani cieľom vyšetrovania. FBI ho eviduje len ako tzv. záujmovú osobu. Dôvodom sú kontakty na členov volebného štábu prezidenta Trumpa a zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea.

 

WikiLeaks, ktoré nedávno zverejnilo citlivé vládne informácie a tesne pred prezidentskými voľbami sprístupnil mailovú komunikáciu demokratickej strany Hillary Clintonovej, ktorú údajne ukradli hackeri.

 

„Je to absurdné. Čo si pamätám, tak jediný ruský politik, s ktorým Nigel strávil nejaký čas, je šachový majster a predstaviteľ ruskej opozície Garry Kasparov,“ uviedol hovorca UKIP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies