Favorit brazílskych prezidentských volieb Bolsonaro podstúpil ďalšiu operáciu

NETKY.SK • 13 September 2018, 09:40 • 2 min
Favorit brazílskych prezidentských volieb Bolsonaro podstúpil ďalšiu operáciu

RIO DE JANEIRO - Favorit prezidentských volieb v Brazílii Jair Bolsonaro, ktorého minulý týždeň na predvolebnej akcii bodol útočník nožom do brucha, podstúpil v stredu ďalšiu operáciu.

slovakia

left justify in out

Operácia v nemocnici v Sao Paule bola nevyhnutná pre výskyt prekážky v tenkom čreve. Bolsonarov syn Flavio operáciu na Twitteri potvrdil a uviedol, že jeho 63-ročný otec zostáva vo vážnom stave. Nemocnica predtým označila Bolsonarov stav za stabilný.

 

Krajne pravicový kandidát utrpel vážne zranenia v oblasti brucha a po útoku v meste Juiz da Fora mu pri dvojhodinovej operácii časť čriev dočasne zafixovali kolostómiou.

 

Bolsonarova rodina oznámila, že už sa nebude so svojimi stúpencami stretávať v uliciach a predvolebnej kampani sa bude venovať najmä na sociálnych sieťach.

 

Podľa predbežných odhadov je Bolsonaro favoritom volieb, ktorú sú naplánované na 7. októbra. Stalo sa tak po tom, keď už bolo úplne jasné, že väznený exprezident Luiz Inácio Lula da Silva nebude môcť vo voľbách kandidovať.

 

Bolsonaro má mnoho stúpencov, ale na druhej strane čelil obvineniam pre hanlivé výroky na adresu žien, černochov a gayov. Taktiež sa vyjadruje nostalgicky o vojenskej diktatúre v Brazílii v rokov 1964-85 a prisľúbil, že v jeho vláde budú súčasní i bývalí armádni dôstojníci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies