Farmári a potravinári sú s vládnym programom spokojní, ich priority sú takmer totožné

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 18:32 • 2 min
Farmári a potravinári sú s vládnym programom spokojní, ich priority sú takmer totožné

BRATISLAVA - Farmári a potravinári sú s programovým vyhlásením vlády spokojní. Vyplýva to zo stanoviska Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK), podľa ktorej je vládne vyhlásenie takmer totožné s jej návrhom priorít, ktoré predstavila ešte začiatkom apríla tohto roku.

slovakia

left justify in out

„Vnímame to preto ako vysoko pozitívnu informáciu a zároveň vysoko oceňujeme, že sa vláda stotožnila s predstavami a názormi poľnohospodárov a potravinárov, akým smerom by sa mal rezort uberať počas najbližšieho obdobia,“ uviedol predseda SPPK Milan Semančík.


SPPK oceňuje fakt, že sa vláda v programovom vyhlásení zaviazala podporiť obnovu domáceho výrobného a spracovateľského potravinárskeho segmentu, prednostne s majetkovou účasťou prvovýrobcov, osobitne kapacít na spracovanie jatočných zvierat a mlieka.

 

Tým by sa podľa komory mala zvýšiť sebestačnosť Slovenska v základných potravinách a jeho potravinovej bezpečnosti. „Rovnako pozitívne hodnotíme aj dôraz na zvýšenie potravinovej bezpečnosti SR, podielu slovenských potravinárskych výrobkov z domácich surovín na spotrebiteľskom trhu a zvýšenie miery ich propagácie,“ píše sa v stanovisku SPPK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies