Farkašová o knihe Stále som mama: Moje grafomanské ja neodolalo

NETKY.SK • 15 Február 2017, 08:42 • 2 min
Farkašová o knihe Stále som mama: Moje grafomanské ja neodolalo

BRATISLAVA – Slovenská herečka a moderátorka Kristína Farkašová uviedla do života na Valentína (14. 2.) knižku Stále som mama.

slovakia

left justify in out

Pokračovanie bestselleru Som mama pokrstili v zaplnenom kníhkupectve Martinus.sk v Bratislave jej stand-upoví kolegovia Samo Trnka, Michael Szatmary a Tomáš Hudák. Nezapreli v sebe komikov a knižnú novinku ako dieťa zaopatrili vlhčenými obrúskami, zapudrovali i natreli zinkovou masťou - antiseptickým krémom vhodným predovšetkým k ochrane pokožky detí. Na zábavnom akte nechýbal autorkin otec, známy herec Boris Farkaš, ktorý knižku ilustroval.

 

Z prvej knihy venovanej tehotenstvu, materstvu a životu s dvojičkami, ktorú Kristína Farkašová vydala pred rokom, sa predalo 25.000 výtlačkov. Aj v dvojke sú hlavnými hrdinkami jej rastúce a meniace sa dcéry Ela a Matilda. "Je o období od druhých narodenín dievčat po ich nástup do škôlky. Úplne sa zmenili, sú to parťáčky, samostatné bytosti, ktoré sú moje najlepšie kamarátky, s ktorými veľmi veľa cestujeme bez akýchkoľvek prekážok," povedala pre TASR autorka. V knihe Stále som mama Farkašová potvrdzuje, že jej ani teraz nechýba humor, hoci sa často smeje pomedzi slzy a sople. Svojský zmysel pre humor majú tiež jej malé dcérky, ktoré objavujú svet a zanechávajú v ňom nezmazateľnú dvojradovú stopu. "Majú debilný zmysel pre humor a stále dlho trvá, kým ich uspím, to sa jediné nezmenilo (smiech), ale inak je to geniálne," prezradila zo života s dvojičkami spokojná mama, herečka a autorka vtipných prúžkovaných tričiek.

 

Na knihy vraj Farkašovú "ukecali" vo vydavateľstve Ikar. "Bola som ukecaná, na druhú tiež, ale pravdupovediac, mne sa ani veľmi nedalo prestať písať, pretože sa mi z toho stala závislosť, moje grafomanské ja skrátka neodolalo," priznala autorka, ktorá sa tvorivému písaniu venuje prakticky od detstva. "Denník si píšem od štvrtej triedy na základnej, mám vyštudovanú divadelnú dramaturgiu, takže písanie som aj študovala. Bolo to spontánne, akurát som nikdy nevedela, o čom mám písať, až kým som si neporodila dve inšpirácie."

 

Za posledný rok sa Farkašová venovala písaniu, navrhovala tričká, starala sa o svoje dvojičky, a stihla sa vrátiť i k vtipným rečiam v obľúbenej stand-up comedy. Aj preto si za krstných rodičov svojho nového literárneho počinu vybrala trojicu stand-upových kolegov a kamarátov Trnka-Szatmary-Hudák. "Veľmi rada som s nimi trávila čas, dvaja z nich sú aj otcovia, jeden je čerstvo ženatý, trochu chlapskosti to chcelo už do tej knihy," ozrejmila svoju voľbu.

 

Autorka s môže pochváliť tým, že na jej knihy reagujú nielen mamy či budúce matky, Farkašovej knižky si našli i mužských čitateľov. "Aj otcovia mi veľa píšu, mám z toho radosť, lebo si nemyslím, že je to mamičkovská téma, je to všeobecne téma. Materstvo nie je tabuizovaná vec, ktorá sa žije medzi štyrmi stenami, aspoň ja nie som taká mama a teším sa z každého človeka, ktorý to so mnou zdieľa. Z tých otcov som fakt príjemne prekvapená," podčiarkla herečka, moderátorka, textilná dizajnérka, spisovateľka, ale v prvom rade šťastná mama.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies