Fanúšik Neapola s päťročným dištancom za finále pohára

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 08:11 • 2 min
Fanúšik Neapola s päťročným dištancom za finále pohára

RÍM - Líder ultras fanúšikov talianskeho futbalového Neapola Gennaro De Tommaso dostal päťročný zákaz navštevovať zápasy, keď na Olympijskom štadióne v Ríme inicioval násilie pred sobotňajším finále národného pohára medzi svojím SSC a Fiorentinou.

slovakia

left justify in out

Prestížny duel sa začal so 40-minútovým oneskorením pre vyčíňanie priaznivcov, jedného z prívržencov "partenopei" postrelili do hrude na predmestí hlavného mesta. Úvodný výkop prišiel po tom, ako si bol slovenský reprezentant pôsobiaci v Neapole Marek Hamšík pohovoriť s De Tommasom, aby upokojil situáciu. De Tommaso mal na sebe tričko s nápisom "Speziale Libero", čím vyzýval na prepustenie priaznivca Catanie, ktorý v roku 2007 betónovým kvádrom zabil policajného príslušníka. 

 

Neapol si vybojoval Taliansky pohár víťazstvom 3:1, trofej zdvihol ako prvý nad hlavu kapitán tímu Hamšík. Pre SSC to bolo celkovo piate prvenstvo v tejto súťaži, druhé pre slovenského reprezentanta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies