Falošné volania na tiesňovú linku sú problém, nastupuje opatrenie

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:35 • 2 min
Falošné volania na tiesňovú linku sú problém, nastupuje opatrenie

Falošné volania na tiesňovú linku sú problém, nastupuje opatrenie

slovakia

left justify in out

img

Takmer sto percent volaní na tiesňové číslo 112 z telefónov bez SIM karty je neoprávnených. Integrovaný záchranný systém preto zaviedol nové opatrenie. Hláska pri každom volaní na tiesňovú linku upozorní volajúceho, že jeho hovor môže byť vyhodnotený ako neoprávnený a informuje ho o hrozbe vysokej pokuty. Informovali o tom dnes štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Maroš Žilinka a generálny riaditeľ sekcie integrovaného záchranného systému krízového riadenia Peter Majka.
      Hlásky budú zavedené na najbližšie dva mesiace. Ak sa nové opatrenie neosvedčí, nastúpi ďalšie. Majka ho zatiaľ konkretizovať nechcel, no upozornil, že v niektorých európskych krajinách sa na tiesňovú linku z telefónu bez SIM karty nedá dovolať. Neoprávnene volajú podľa Žilinku na tiesňovú linku najmä deti. Z celkového počtu hovorov je neoprávnených až 80 percent. Od nového opatrenia si štátny tajomník sľubuje ich zníženie o niekoľko desiatok percent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies