Strana SaS odsúdila piatkové útoky protestujúcich na novinárov

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 11:39 • 2 min
Strana SaS odsúdila piatkové útoky protestujúcich na novinárov

BRATISLAVA - Vládna strana Sloboda a Solidarita odsúdila útoky demonštrantov na novinárov, ktoré sa udiali v piatok 23. júla pred parlamentom.

slovakia

left justify in out

Hovorca SaS Ondrej Šprlák informoval, že strana tieto útoky považuje za neprijateľné.

 

img

 

Podobný článok: Predseda vlády SR Eduard Heger poskytol vyjadrenie k dnešným protestom pred Národnou radou SR

„Verbálne, ale aj fyzické útoky na novinárov sú za čiarou. To, čo predvádzajú demonštranti pred parlamentom, nie je len prejavom ich davovej psychózy, ale aj znakom nerešpektovania demokratických pravidiel,“ uviedol poslanec NR SR a člen Výbor NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin zo strany SaS. Považuje za prirodzené, že politik musí zniesť väčšiu mieru verejnej kritiky, no novinári si podľa neho iba slobodne robia svoju prácu. Dodal, že hoci rešpektujú právo občanov demonštrovať, útoky na novinárov ostro odsudzujú.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Pred parlamentom práve protestujú demonštranti. Zasahuje polícia aj ťažkoodenci!

Pred Národnou radou SR od rána 23. júla protestoval dav ľudí. Protestujúci sa dostali až pred vstup do parlamentu. Policajti použili proti demonštrujúcim aj slzný plyn potom, ako sa násilím snažili dostať do budovy parlamentu. Zranená mala byť aj policajtka. Bezpečnostným zložkám sa nakoniec podarilo odsunúť protestujúci dav spred vchodu do budovy NR SR na schody, ktoré k nej vedú. Policajtom s kontrolou situácie pomáhali ťažkoodenci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies