VIDEO: FAKTY o terore v Moskve - informuje ruská agentúra TASS

NETKY.SK • 22 Marec 2024, 22:38 • 2 min
VIDEO: FAKTY o terore v Moskve - informuje ruská agentúra TASS

Neznámi ozbrojenci začali strieľať v koncertnej sále Crocus City Hall v meste Krasnogorsk v Moskovskej oblasti pred koncertom rockovej skupiny Picnic. Neskôr budovou otriasol výbuch a vznikol požiar.

slovakia

left justify in out

Agentúra TASS zhromaždila hlavné informácie o incidente.


Okolnosti incidentu

- Skupina neidentifikovaných ozbrojencov vyzbrojených útočnými puškami začala strieľať vo vstupnej hale a potom v koncertnej sále tesne pred koncertom rockovej skupiny Picnic, povedali očití svedkovia agentúre TASS.

- Hudobníkom skupiny Picnic sa počas streľby nič nestalo, povedal pre agentúru TASS jej riaditeľ Jurij Černyševskij.

- V budove došlo k výbuchu, ktorý spôsobil požiar. Oddelenie ministerstva pre mimoriadne situácie pre Moskovský región uviedlo, že približne jednu tretinu budovy radnice Crocus zachvátil požiar a stúpal hustý čierny dym.

- Strecha budovy je takmer celá zachvátená požiarom a čiastočne sa zrútila. Zápach dymu sa rozšíril do okolitých štvrtí.

- Spravodajca agentúry TASS informoval, že v budove sú stále ľudia, niektorých je vidieť v oknách.


Záchranárske práce


- Špeciálne orgány činné v trestnom konaní prijímajú po incidente všetky potrebné opatrenia, uviedlo Centrum pre styk s verejnosťou Ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB).

- Špeciálne policajné jednotky SOBR a OMON ruskej národnej gardy boli vyslané na miesto. Ako informovala agentúra TASS, na miesto už dorazili.

- Bolo vyslaných viac ako 30 regionálnych sanitiek a viac ako 20 moskovských sanitiek, informovalo ministerstvo zdravotníctva Moskovskej oblasti.

- Hasiči evakuovali asi 100 ľudí zo suterénu horiacej budovy a teraz zachraňujú ľudí zo strechy.

 

Reakcia úradov

- Guvernér Moskovskej oblasti Andrej Vorobjov povedal, že je na ceste na miesto činu. Je zriadené krízové centrum, dodal.

- Stanica metra Myakinino, ktorá sa nachádza vedľa koncertnej sály, funguje ako zvyčajne, informovalo ministerstvo dopravy v Moskve.

- Premávka na Moskovskom okruhu pred radnicou Crocus je obmedzená v oboch jazdných pruhoch, napísal rezort dopravy na svojom telegramovom kanáli.

- Starosta Moskvy Sergej Sobyanin povedal, že nariadil poskytnúť pomoc všetkým obetiam tragédie.

- Celé svetové spoločenstvo musí odsúdiť tento strašný zločin spáchaný v koncertnej sále Crocus, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Agentúra TASS (www.tass.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies